svibanj 27, 2020 8:00 am

Microsoft kupio domen corp.com

Da bi spasio svoje  klijente potencijalnih glavobolja vezanih za bezbednost, Microsoft je kupio domen corp.com. Kompanija je kupovinu potvrdila u utorak, ali nije  navela koliko je platila za kupovinu domena. Početna cena bila je 1,7 miliona dolara .Corp.com bila je potencijalna bezbednosna pretnja koja je mogla da se dogodi zahvaljujući nečemu što je poznato kao namespace collision, situaciji u kojoj se preklapanje između internog imena domena i adrese nalazi na internetu. Da je neko sa malicioznim namerama kupio domen, mogli bi da ga koriste za skupljanje lozinki i mejlova i drugih osetljivih podataka sa Windows računara u kompanijama gde je IT odeljenje koristilo corp.com za postavljanje njihove interne mreže.Jedan od razloga što je prethodni vlasnik dlučio da proda adresu je taj što je mnogo zbunjenih računara neprestano pokušavalo da deli svoje podatke sa domenom.

„Da bismo pomogli u očuvanju bezbednosti sistema, ohrabrujemo kupce da praktikuju sigurne bezbednosne navike prilikom planiranja internih imena domena i mreže“, rekla je PR Microsoft-a. „Izdali smo bezbednosne savetnike u junu 2009. godine i  ispravke koje pomažu da se klijenti sačuvaju. U stalnoj posvećenosti bezbednosti klijenata, takođe smo kupili domen corp.com“.Ono što Microsoft-ova kupovina ne rešava je osnovno pitanje kompanija koje vezuju svoje interne mreže sa domenima koje ne poseduju. Korporacije koje to rade otvaraju mogućnost za scenario „sličan potencijalnoj bezbednosnoj noćnoj mori“.

Komentari

comments

O satelit74

Veliki entuzijasta satelitske tehnike. Sa velikom voljom i veseljem prenosi satelitske vijesti čitateljima već nizom godina. Posebna strast je informiranje čitatelja gdje i kako gledati prijenose fudbala, tenisa, košarke i formule...

Pročitaj i ovo

Objavljena prva mapa širenja 5G mreže

Trenutno, širom sveta postoji 8782 instalacija 5G mreža u različitoj fazi, dostupnih u 123 države, …