21 rujna, 2020 5:38 pm

Samsung QLED 2020 serija najboljih televizora

Andrija Jovićević

Proglasili inozemni mediji  

Samsung QLED 2020 serija televizora ostavila je neizbrisiv trag na tehnološku industriju, što su potvrdili vodeći IT mediji priznanjima za inovativnost, napredne značajke i dizajn

Na ovogodišnjem međunarodnom CES sajmu, Samsung je predstavio najnovije QLED 8K i 4K TV uređaje koji su tržištu ponudili vrhunske inovacije na području reprodukcije slike i zvuka, kao i prekrasan dizajn koji zajednički stvaraju dosad neviđeno suvremeno korisničko iskustvo. Zbog toga su im utjecajni britanski i američki mediji dodijelili brojna priznanja i nagrade za neke od njihovih najnaprednijih značajki.

Tehnološki napredak vrijedan svake nagrade

Tako je američki časopis Forbes pohvalio Samsung QLED 8K Q950TS/Q900T modele televizora za kvalitetu slike i dizajna, naglašavajući kako njihova tehnologija skaliranja stvara osjećaj dubine, tekstura i detalja slike u udaljenim filmskim scenama, kao i u jedinstvenim vizualnim efektima. Britanski AV forum proglasio je Q950TS „Best in class“ – najboljim televizorom u cjenovnoj kategoriji, istaknuvši minimalnu veličinu okvira od 15mm uz prigodni opis „impresivnog 8K TV-a sa širokom ponudom naprednih značajki“.

Također, i QLED 8K Q800T model je ocijenjen s pet zvjezdica te titulom „Editor’s Choice Award“ – istaknutim izborom urednika HD Gurua i Tech Aerisa. Tijekom recenzije, HD Guru je pohvalio je ne samo ovaj uređaj, nego i cjelokupnu Samsung 8K TV seriju zbog moćnog sustava procesuiranja slike i zvuka u odabranoj kategoriji. HD guru ističe kako gustoća piksela na zaslonima 8K standarda omogućava precizan prikaz boje, njihov 100%-tni volumen te visoke HDR performanse, čak i u scenama koje su bogate sjenama. Nadalje, Tech Aeries ističe prekrasan dizajn uređaja od ultra-tankih okvira kao njegov najveći adut zbog kojeg „QLED TV stvara dojam kao da lebdi u zraku ispred korisnika“.

Isto tako, američki AVS Forum uvrstio je QLED 4K Q90T unutar svojeg izbora uređaja za 2020. godinu – „Top Choice 2020“ zbog prilagodljivosti i performansi 4K Zaslona, kao i naprednih tehnologija poput algoritama za izoštravanje detalja i tekstura prikaza koje omogućuju najbolje 4K QLED iskustvo na tržištu.

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

Premijera novog fotoaparata LUMIX …

  …punog kadra bez zrcala na internetskom predstavljanju Panasonic najavljuje svečano internetsko predstavljanje svog novog …