28 studenoga, 2020 8:19 am

LG predstavio kuhinju budućnosti

 LG Electronics će na sajmu CES 2018 predstaviti svoju viziju povezane, pametne kuhinje budućnosti koja predviđa potrebe korisnika i skraćuje vrijeme pripreme jela. LG-evi pametni uređaji – hladnjak InstaView ThinQTM, štednjak EasyClean® i perilica posuđa QuadWashTM – nude hands-free iskustvo i iznimnu praktičnost.

LG-ev hladnjak InstaView ThinQ pruža najbolje od napredne tehnologije hlađenja i praktičnosti. Dolazi s 29-inčnim LCD zaslonom osjetljivim na dodir koji se nakon dvostrukog kucanja pretvara u proziran prozor. Ovaj inteligentni hladnjak predlaže recepte ovisno o pohranjenim namirnicama, a nakon odabira konkretnog recepta, hladnjak automatski šalje informaciju povezanom štednjaku, dok Alexa verbalno vodi korisnika kroz pripremu jela. Također, korisnici mogu putem hladnjaka slušati omiljenu glazbu uz Amazon Music, iHeartRadio i druge usluge za streaming glazbe. Sustav za upravljanje hranom hladnjaka InstaView ThinQ temelji se na LG-evoj platformi webOS i tehnologiji prepoznavanja glasa Alexa. Značajka Smart Tag omogućava dodavanje oznaka i datuma isteka roka trajanja za namirnice pohranjene u pametnom hladnjaku, a tu su i upozorenja kad se približava datum isteka. Pri kupnji namirnica, korisnici mogu provjeriti sadržaj hladnjaka putem pametnog telefona povezanog sa širokokutnom kamerom PanoramaView koja se nalazi u hladnjaku.

Kroz partnerstvo s kompanijama kao što su Innit i SideChef, LG-evi AI kućanski aparati s podrškom za Wi-Fi pružaju korisnicima niz usluga. Tako LG-eva pećnica EasyClean povezana s aplikacijom može pristupiti receptima bežično i automatski započeti proces grijanja na određenu temperaturu u određeno vrijeme. Kada pećnica treba čišćenje – koje napredni hidrofilni premaz čini jednostavnijim – korisnik automatski dobiva obavijest na pametni telefon. Napa i osvjetljenje se automatski uključuju kada se koristi ploča za kuhanje.

LG-eva pećnica EasyClean šalje informacije povezanoj LG-evoj perilici posuđa QuadWash koja potom na temelju pripremljenog jela postavlja optimalan ciklus pranja posuđa. Tako će inteligentna perilica izabrati duži ciklus s većom temperaturom vode kod pripreme masnijih jela nego kad je primjerice riječ o povrtnom složencu. Tehnologija QuadWash™ podrazumijeva četiri višesmjerne ručice za prskanje koje osiguravaju brzo i učinkovito čišćenje posuđa svih oblika i veličina. I štednjakom i perilicom posuđa je moguće upravljati glasovnim naredbama te uz LG CLOi Hub Bot.

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

Nova društvena mreža Parler uzdrmala SAD

Na tlu SAD pretekao je za kratko vreme TikTok, Instagram i Tviter po broju preuzimanja …