srpanj 15, 2020 7:38 am

HDMI KABELSKA CERTIFIKACIJA 2.1

HDMI Forum predstavlja certifikaciju HDMI 2.1 kabela

Piše: Darko Brlečić

Iz HDMI Foruma stiže obavijest da HDMI 2.1 se prebacuje na novi signalni sustav koji se zove FRL (Fixed Rate Link), a koji zamjenjuje TDMS u HDMI 2.0. Zato su potrebni novi kabeli za ostvarenje prednosti HDMI 2.1.

Takvi kabeli posjeduju oznaku “Ultra High Speed Također, HDMI forum je objavio da provodi obvezni certifikacijski program za sve HDMI kabele ultra velike brzine. Certificirani kablovi nosit će novi logo s hologramom i QR kodom kako bi se potrošačima olakšalo prepoznavanje dobrih kabela  i kako bi se izbjeglo krivotvorenje kabela, odnosno bitno razlikovalo pravog od lažnog proizvoda. Na našem tržištu se može naći svašta po pitanju HDMI kabela, jako malo pravih certificiranih kabelskih uradaka.

Posebnu pažnju potrošači trebaju obratiti na sam logotip ‘Ultra High Speed’.

Logotip, odnosno ono što stoji iza njega govori – “Ultra brzi HDMI kabel jedini ima   način da se osiguraju sve značajke i mogućnosti HDMI 2.1 specifikacije.

Osigurana kompatibilnost HDMI kabela ultra velike brzine od presudne je važnosti za  cjelokupan HDMI eko sustav “, rekao je David Glen, predsjednik HDMI foruma. “Obvezni zahtjevi certificiranja samo za HDMI Forum dizajnirani su tako da osiguraju da kabeli budu  u skladu s HDMI 2.1 specifikacijom. A protu krivotvorena natpisna oznaka ultra brze HDMI brzine i njeni rezultati skeniranja pružaju vidljivu provjeru potvrde da proizvod zadovoljava HDMI zahtjeve foruma. ”

Kabeli se testiraju radi provjere 4K i 8K propusnosti videozapisa, QMS, VRR, eARC i svih ostalih HDMI 2.1 značajki. Oni se također testiraju kako bi udovoljili trenutnim EMI zahtjevima da minimaliziraju  utjecaj bežičnih  smetnji. Ispitivanje se obvezno mora provesti u ovlaštenom HDMI centru za ispitivanje (ATC). Kabeli bilo koje duljine moraju biti ispitani i ovjereni.

Ultra High Speed kabeli su kompatibilni s HDMI 2.0. standardom

https://www.hdmi.org/

 

Komentari

comments

O Darko Brlečić

Pročitaj i ovo

Samsung pametni satovi mere krvni pritisak

Kompanija Samsung je napravila svoju Health Monitor aplikaciju koja ima mogućnost merenja krvnog pritiska, podržava …