listopad 22, 2019 1:04 am
Početna / IT news / Google obećava da će prestati skenirati vašu pristiglu poštu kako bi poslužio oglase

Google obećava da će prestati skenirati vašu pristiglu poštu kako bi poslužio oglase

Budući da je 2004. godine stigao na mjesto događaja s nevjerojatnim 1 GB slobodnog prostora za pohranu za korisnike, Gmail je financiran ciljanim oglašavanjem povezanim sa sadržajem vaših e-poruka, no to će se promijeniti kasnije ove godine.

Sadržaj Gmaila neće se upotrebljavati ili skenirati za prilagodbu oglasa” na nekom neodređenom mjestu u sljedećih nekoliko mjeseci, Google je objavio na postu na blogu, iako ćete i dalje vidjeti oglase u pristigloj pošti – oni će biti generirani samo pomoću svih podataka koje tvrtka ima .

Pa zašto promjena? Očito je da verziju usluge Gmail bude dovrsena u verziju G Suite verzije Gmaila koju Google nudi tvrtkama: opcija plaćanja nikad nije imala skeniranje pristigle pošte, a sada će besplatna opcija slijediti postupak. U stvarnosti, Google sada vjerojatno ima dovoljno podataka o svojim korisnicima iz svih ostalih aplikacija i usluga da sadržaji  pristigle pošte jednostavno nisu toliko važni i relevantni. Ovaj potez donosi Gmail više u skladu s ostalim Googleovim aplikacijama što se tiče pravila oglašavanja. U posljednjih nekoliko godina Google je napravio zajednički napor kako bi svoju politiku privatnosti uskladio diljem cijelog svog rasprostranjenog digitalnog carstva i da korisnicima pruža  kontrolu nad njihovim prikupljanjem i korištenjem podataka: možete pristupiti vlastitim postavkama sa svoje stranice Google računa.

Makeri Gmaila nisu propustili priliku da prenose zaštitu sigurnosnih i pametnih značajki prečaca koje nude 1,2 milijarde ljudi na planeti s registriranom adresom na usluzi. U međuvremenu, 3 milijuna poduzeća su se prijavili za korištenje G Suitea, kaže Google.

 

Komentari

comments

O Dragan Arunović

Pročitaj i ovo

Pedeset tisuća korisnika Revoluta u Hrvatskoj

Andrija Jovićević Revolut, fintech tvrtka sa sjedištem u UK do sada je privukla 50 000 …