srpanj 15, 2020 6:48 am

Google obećava da će prestati skenirati vašu pristiglu poštu kako bi poslužio oglase

Budući da je 2004. godine stigao na mjesto događaja s nevjerojatnim 1 GB slobodnog prostora za pohranu za korisnike, Gmail je financiran ciljanim oglašavanjem povezanim sa sadržajem vaših e-poruka, no to će se promijeniti kasnije ove godine.

Sadržaj Gmaila neće se upotrebljavati ili skenirati za prilagodbu oglasa” na nekom neodređenom mjestu u sljedećih nekoliko mjeseci, Google je objavio na postu na blogu, iako ćete i dalje vidjeti oglase u pristigloj pošti – oni će biti generirani samo pomoću svih podataka koje tvrtka ima .

Pa zašto promjena? Očito je da verziju usluge Gmail bude dovrsena u verziju G Suite verzije Gmaila koju Google nudi tvrtkama: opcija plaćanja nikad nije imala skeniranje pristigle pošte, a sada će besplatna opcija slijediti postupak. U stvarnosti, Google sada vjerojatno ima dovoljno podataka o svojim korisnicima iz svih ostalih aplikacija i usluga da sadržaji  pristigle pošte jednostavno nisu toliko važni i relevantni. Ovaj potez donosi Gmail više u skladu s ostalim Googleovim aplikacijama što se tiče pravila oglašavanja. U posljednjih nekoliko godina Google je napravio zajednički napor kako bi svoju politiku privatnosti uskladio diljem cijelog svog rasprostranjenog digitalnog carstva i da korisnicima pruža  kontrolu nad njihovim prikupljanjem i korištenjem podataka: možete pristupiti vlastitim postavkama sa svoje stranice Google računa.

Makeri Gmaila nisu propustili priliku da prenose zaštitu sigurnosnih i pametnih značajki prečaca koje nude 1,2 milijarde ljudi na planeti s registriranom adresom na usluzi. U međuvremenu, 3 milijuna poduzeća su se prijavili za korištenje G Suitea, kaže Google.

 

Komentari

comments

O Dragan Arunović

Pročitaj i ovo

Bitkoin ispao iz top 10 najjačih kripto valuta

Prema listi koji su objavili kineski stručnjaci Bitkoin se našao na 12. mestu na spisku …