svibanj 28, 2020 7:45 pm

Philips s P5 procesorom najprije stavlja kvalitetu slike

TV tehnologija je u takvom stanju danas  da ju  je teško pratiti. Postoje, međutim, dvije stvari koje se srećom nikada ne mijenjaju. Prvo, kupci TV-a uvijek odabiru pravu kvalitetu slike kao najtraženiju televizijsku značajku, a drugo, nizozemska marku Philips uvijek se može osloniti  u svojoj ponudi kako bi pružila točno vrhunsku kvalitetu slike koju su potrošači željeli. Kvaliteta slike jednostavno je dio Philips TV DNA. Već desetljećima Philips je bio na čelu tehnologije slike, koristeći naprednu, vodeću industriju za otključavanje maksimalnog potencijala svakog aspekta kvalitete televizijske slike. I za 2017., Philips je svoje ciljeve kvalitete slike gurnuo dalje nego ikad prije zahvaljujući svom novom P5 procesoru.

 Philips P5 procesor za kvalitetu slike

Novi procesor tvrtke Philips P5 najopsežnije je rješenje, koji će otključati puni potencijal današnjih fantastičnih 4K Ultra HD i HDR značajki.

On uvodi 25 posto više snage obrade od bilo kojeg prethodnog Philipsovog video procesora, a nekako njegov iznimno učinkovit dizajn jednog čipa postiže se istim radnim opterećenjem koja je trebala tri zasebna . To osigurava uravnoteženije i preciznije rezultate kvalitete slike.

Kao što mu ime govori, sustav P5 radi na svih pet najznačajnijih područja kvalitete slike: pokreta, boje, oštrine, kontrasta i prepoznavanja izvora. Pogledajmo svaki od njih .

LCD televizori tradicionalno se bore za  pokretima na slikama. Premještanje objekata obično izgleda zamagljeno ili juddery – ili oboje. Ipak, komponenta Perfect Natural Motion P5 procesora otkriva kako dodati dovoljno dodatnih okvira za sliku u izvorni sadržaj kako bi se osiguralo da zamućenje i sudar nestaju.

Pokušavajući raditi u stvarnom vremenu kako bi svaki piksel u novim ‘interpoliranim’ okvirima rezolucije 4K trebao izgledati jasno ide na ogroman teret na bilo koji sustav obrade. Zato je P5 s četiri milijarde piksela procesorske snage učinio takvu razliku, omogućujući čak i najdinamičnije akcijske scene s istinskim jasnim i dosljednim jasnoćom i fluidnošću.

 

Boja

Samo slikovni procesor koji je iznimno snažan kao Philips P5 – radi zajedno s najnovijim pločama širokog spektra boja – može otključati puni utjecaj nove tehnologije širokog spektra boja u kojoj se sada nalazite pored gotovo svih HDR izvora.

S toliko snage obrade koja im omogućuje, P5 televizori kombiniraju široku izvedbu boja uz 17-bitnu obradu. Da biste dobili ideju o tome što ovaj nudi, P5 setovi su sposobni za nevjerojatne 2,250 trilijuna nijansi boja preko 69 milijardi već izvrsnih standardnih TV.
To će vam dati slike koje donose živopisne, dinamične, ali i suptilne boje savršeno prilagođene današnjim novim svijetom kvalitete slike.

Savršeni sustav oštrine Philips P5 procesora ima Detalj Enhancer za pretvaranje originalnih piksela u bilo kojem izvoru u bolje piksele, kako bi se postigla oštrija, čišća i detaljnija slika.

S punim HD izvorima, savršeno oštrenje prvo obrađuje izgled svakog od milijun dodatnih piksela koji trebate dodati na HD sliku kako biste je postigli 4K, uzimajući u obzir razlike u izvornoj slici između buke videa i istinskih sadržaj slike. Savršena oštrina dodatno poboljšava novu Ultra HD sliku rafiniranjem izgleda detalja, linija i rubova kako bi slika izgledala još oštrije.

Savršena oštrina je toliko snažna i sofisticirana da čak može raditi na čarobnim izvorima izvornog 4K Ultra HD izvora, što vam daje osjećaj da je Philips  P5 TV-a nekako stisnuo još više od 3840 x 2160 piksela.

Za većinu filmskih obožavatelja koji traže najbolje kvalitete TV slike, kontrastnost je odavno kritična atribut slike. Postizanje dobre crne razine, posebno, presudno je za uvjerljivu sliku, no isporuka ovog iz LCD televizora postala je sve teža jer dolazak HDR tehnologije zahtijeva i televizore da isporučuju sve veću svjetlinu.

Istaknite savršeni sustav kontrasta tvrtke Philips P5.

Snažan algoritam razgrađuje sliku u tisuće zasebnih zona analize, tako da procesiranje P5 može preciznije odgovoriti na precizne lokalizirane kontrastne potrebe različitih dijelova slike.

S postojećim Philipsovim 901F i nadolazećim OLED televizorima 9002 postiže se i preciznija izvedba kontrasta jer svaki piksel na zaslonu rezolucije 4K može proizvesti vlastito svjetlo, bez kontrasta i kontrole svjetlosti.

Dobivanje najbolje izvedbe iz bilo kojeg izvora znači razumijevanje načina na koji je taj izvor izrađen. Slikovni model P5 oslanja se na iskustvo kvalitete kvalitete slike televizora tvrtke Philips kako bi se osiguralo da svaki televizor opremljen P5 odgovara na najučinkovitiji mogući način od bilo kojeg izvora primljenog – bilo da je to standardni dinamički raspon, HD emitiranje ili 4K Blu-ray Ili emitirati s HDR-om.

S tim u vidu, Philipsovi P5 televizori prepoznaju dva najveća HDR formata AV svijeta: industrijski standard HDR10 i platforme hibridnog logga (HLG) prihvatljivih za emitiranje.

Pa P5 zvuči dobro – gdje mogu dobiti ?

Philips je uskoro odlučio pokrenuti televizore s procesorom P5 za obradu . Modeli za traženje jesu 7502 LCD TV i novi vodeći 9002 OLED TV koji izgleda postavljen za gradnju na već zapanjujući postignuće Philipsovog prvijenca OLED TV, 55POS901F / 12.

Komentari

comments

O Dragan Arunović

Pročitaj i ovo

Samsung QLED 2020 serija najboljih televizora

Andrija Jovićević Proglasili inozemni mediji   Samsung QLED 2020 serija televizora ostavila je neizbrisiv trag na …