18 lipnja, 2024 4:15 am

Francuska zabranila prodaju Iphone 12

Kompanija Apple moraće prestati da prodaje svoj model Iphone 12 u Francuskoj zbog količine zračenja koja je iznad dozvoljene granice, izjavio je francuski ministar za digitalnu ekonomiju Žan Noel Baro.Francusko nadzorno telo ANFR obavestilo je Apple o odluci da zabrani prodaju Iphone 12 nakon urađenih testiranja .Testovi su pokazali da je specifična stopa apsorpcije (SAR) kod Iphone 12 veća od propisane.Ministar Baro je uveren da bi ažuriranje softvera bilo dovoljno za rešavanje ovog problema.

Ovaj model telefona je u prodaji  od 2020 godine. “Očekuje se da Apple saopšti odgovor u roku od dve nedelje. Ako se to ne dogodi  narediću povlačenje svih Ajfona 12 koji su u opticaju,pravilo je isto za sve. Evropska unija postavila je bezbednosna ograničenja za SAR vrednosti povezane s izloženošću mobilnim telefonima.Od 2020. Francuska je proširila propise koji zahtevaju od trgovaca da na pakovanjima prikazuju vrednost zračenja proizvoda osim moblnih telefona, uključujući tablete i druge elektroničke uređaje.

Komentari

comments

O Dragan Brčina

Veliki entuzijasta satelitske tehnike. Sa velikom voljom i veseljem prenosi satelitske vijesti čitateljima već nizom godina. Posebna strast je informiranje čitatelja gdje i kako gledati prijenose fudbala, tenisa, košarke i formule...

Pročitaj i ovo

Kineske tv kompanije vodeće u Rusiji

Kineski brend Haier istisnuo je korejski Samsung sa vodećeg mesta na ruskom TV tržištu. Po …