18 lipnja, 2024 5:14 am

TCL, HISENSE i Haier proširuju razvoj i poslovanje

Unatoč globalnom slabljenju potražnje za potrošačkom elektronikom, kineski proizvođači kućanskih aparata zabilježili su snažan rast prodaje u Europi i proširili su napore u prodoru u fotonaponski sektor u potrazi za novim izvorima prihoda, rekli su stručnjaci iz industrije. http://www.chinadaily.com.cn

 

Glavni kineski proizvođači kućanskih aparata, rekli su, usvojili su strategiju ciljanja na vrhunska inozemna tržišta. Ovi su proizvođači nastavili nadograđivati i optimizirati svoje proizvode kako bi ih učinili inteligentnijima i povećali svijest o robnoj marki.

Kineski proizvođač potrošačke elektronike TCL Technology Group Corp rekao je da povećava svoju prisutnost u Europi jačanjem lokaliziranih operacija koje pokrivaju proizvodnju, opskrbu, marketing i usluge nakon prodaje.

“U prvoj polovici godine naša prodaja televizora u boji na europskom tržištu porasla je za gotovo 20 posto u usporedbi s prethodnom godinom, dok su prihodi od prodaje porasli za 40 posto u usporedbi s istim razdobljem prošle godine”, rekao je Zhang Shaoyong, potpredsjednik TCL Industries Holdingsa i izvršni direktor TCL Electronicsa.

Zhang je rekao da je TCL uspostavio proizvodne baze u Vijetnamu, Brazilu, Meksiku i Poljskoj te da će dodatno poboljšati sustav opskrbnog lanca na lokalnim tržištima. Li Yongping, generalni direktor europskog marketinškog odjela TCL Industries Holdings, rekao je da je tvrtka pojačala napore za lansiranje mini-LED TV-a s ultra-velikim ekranima u Europi, budući da su oni isplativiji od OLED TV-a koje proizvodi južnokorejska kuća. proizvođači aparata. Prema Liju, TCL će ove godine osnovati jedinicu za e-trgovinu u Europi s obzirom na snažan rast prodaje s platformi za e-trgovinu.

Štoviše, sponzorirao je mnoge nacionalne nogometne reprezentacije poput onih Španjolske i Italije. Tvrtka je također predstavila svoj sustav upravljanja energijom u kućanstvu, uključujući solarni fotonapon, skladištenje energije, toplinske pumpe i stupove za punjenje za nova energetska vozila, na IFA 2023, vodećem sajmu potrošačke elektronike održanom ranije ovog mjeseca u Berlinu, Njemačka. Zhang je rekao da energetska rješenja tvrtke za kućanstva imaju veliki potencijal rasta na prekomorskim tržištima, poput Europe, usred tamošnjih skokovitih cijena energije.

Fang Xueyu, potpredsjednik međunarodne marketinške jedinice kineskog proizvođača kućanskih aparata Hisense Group, rekao je da je prodaja njegovih proizvoda u Europi i Sjevernoj Americi porasla za više od 20 posto na godišnjoj razini od siječnja do kolovoza.

Fang je rekao da je Hisense postigao lokaliziranu proizvodnju, prodaju te istraživanje i razvoj u Europi, te je veliku važnost posvetio nadogradnji i ponavljanju proizvoda, pri čemu je udio vlastitih marki u inozemstvu dosegnuo 85 posto. Tvrtka je nedavno objavila da je postala službeni sponzor turnira UEFA 2024. Podaci tvrtke za istraživanje tržišta GfK pokazali su da je maloprodaja Hisense TV-a u nekoliko europskih zemalja zabilježila brzi rast u prvoj polovici godine, dok je promet u Njemačkoj u razdoblju od siječnja do lipnja skočio preko 60 posto na godišnjoj razini. Štoviše, Europa je postala najveće prekomorsko tržište za Hisenseove laserske televizore, a njegova prodaja laserskih televizora u Njemačkoj porasla je 179 posto u odnosu na prethodnu godinu u prvoj polovici godine, priopćio je GfK. Hisense je također predstavio svoje fotonaponske sustave, dizalice topline te kućanske i komercijalne klima-uređaje na IFA 2023. Fang je rekao da proizvodi koji štede energiju i ekološki prihvatljivi proizvodi dobivaju na popularnosti među europskim potrošačima jer su cijene energije naglo porasle. Neizbježno je da kineski proizvođači kućanskih uređaja proširuju svoje prisustvo u Europi radi novih točaka rasta profita i dugoročnog razvoja, budući da je domaće tržište kućanskih uređaja gotovo zasićeno, rekao je Zhao Meimei, pomoćnik predsjednika tržišne konzultantske tvrtke AVC sa sjedištem u Pekingu.

 

Izgradnja zdravog globalnog industrijskog lanca i povećanje operativnih kapaciteta na prekomorskom tržištu pomoći će kineskim tvrtkama kućanskih aparata da iskoriste globalne resurse, smanje troškove i poboljšaju učinkovitost upravljanja, dodao je Zhao.

Grupa Haier izjavila je da je predana kontinuiranom poboljšanju udjela proizvoda srednje i visoke klase te širenju svoje prodajne mreže u Italiji i Španjolskoj. Kineske tvrtke kućanskih aparata imaju prednosti u proizvodnji, poslovanju, svijesti o robnoj marki i maloprodajnim kanalima kada krenu u PV industriju, rekao je Liang Zhenpeng, nezavisni analitičar potrošačke elektronike. Fotonaponski sektor koji se brzo razvija bit će jedan od ključnih pokretača rasta za tvrtke kućanskih uređaja, dodao je.

Komentari

comments

O Darko Brlečić

Pročitaj i ovo

Televizija sa Stražnjom Projekcijom: Pogled u Prošlost

Televizija sa stražnjom projekcijom (RPTV) bila je revolucionarna tehnologija koja je omogućila prikaz na velikom …

Odgovori