18 lipnja, 2024 3:43 am

Fracarro rješenja za strukturno kabliranje

Talijanska tvrtka posjeduje kompletan asortiman proizvoda i usluga za izradu sustava distribucije podataka u stambenim i ugostiteljskim objektima. Sve prema željama korisnika.

Piše: Darko Brlečić

 Strukturni kabeli, izrađeni s bakrenim nosačem kategorije 5e ili više, dizajnirali su izravno Fracarro tehničari, koji izrađuju instalacijske dijagrame, predlažući cjelovitu ponudu ne samo u pogledu proizvoda, već i u pogledu usluga konfiguracije aktivne opreme.

Za izradu poslužiteljske sobe (serverski ormari) koriste se profesionalni regali dimenzionirani prema potrebama kupca: Fracarro ponuda nudi rješenja za podnu montažu, u verzijama od 24 do 42 jedinice, s dubinom od 80 centimetara do najviše 1 metar, te zidne -montažni, vrlo koristan za organiziranje instalacija u manjim prostorima. Iz sobe s poslužiteljem, podatkovnim točkama se upravlja izravno u sobama koje se nalaze na istom katu, s horizontalnom distribucijom koja uključuje ugradnju patch panela unutar stalka za smještaj ključnih umetaka na kojima se završavaju bakreni kabeli.

U prostoriji za posluživanje, smještenoj u 503 kutije, nalazimo druge ključne umetke za završetak kabela koji će biti spojen na različite usluge, kao što su VoIP telefoni, računala ili IP televizija. Fracarro katalog također uključuje završne kutije za spušteni strop, korisne za smještaj keystone umetaka koji služe kamerama za videonadzor ili pristupnim točkama za WiFi pokrivenost. Što se tiče Ethernet kabela, asortiman Fracarro uključuje modele u kategoriji 5e, 6 i 6a s PVC, LSZH i PE omotačima i, u inačicama za unutarnju upotrebu, s karakteristikama kompatibilnim s CPR-om.

Za upravljanje podacima na gornjim katovima, stvorena je vertikalna distribucija s optičkim kabelima s više vlakana koji počinju od optičke ladice instalirane u glavnom stalku, kako bi došli do onih prisutnih u podnim stalcima; veze s aktivnim uređajima ostvaruju se preko patch kabela i optičkih nosača, organiziranih u okomitim kanalima i u panelima kabelskih uvodnica.

U regale su ugrađeni i preklopnici za upravljanje logičkim aspektom mreže, tj. načinima distribucije IP signala na uređaje instalirane u različitim prostorijama; novi asortiman Fracarro preklopnika uključuje modele s 24 i 48 priključaka, također u PoE verziji za daljinsko napajanje uređaja kao što su pristupne točke, VoIP telefoni ili kamere. Unutar preklopnika ugrađeno je 10 Giga SFP modula koji omogućuju komunikaciju između različitih mrežnih uređaja ugrađenih u podne police. I za ovaj dio kabliranja, instalater može računati na Fracarro rješenja, počevši od optičkih ladica, dizajniranih za 24 SC/APC optičke veze, od jednomodnih optičkih kabela s 4 i 8 vlakana, do širokog raspona patch kabeli i optički nosači s različitim vrstama konektora.

Strukturirano kabliranje danas nalazi primjenu u velikom dijelu centraliziranih distribucija podataka; U svakom slučaju, treba naglasiti da se trend sve više kreće prema Multiservice i GPON optičkim rješenjima, za koje Fracarro može ponuditi vrhunske proizvode i usluge.

https://fracarro.com/

 

 

Komentari

comments

O Darko Brlečić

Pročitaj i ovo

Nova Nokia 3210 (4G)vraća se u prodaju

Finski proizvođač telefona HMD, vlasnik Nokia brenda, ubzo će predstaviti osam novih modela telefona među …