18 srpnja, 2024 10:39 am

18. Advanced Technology Days donose pregled inovacija i novosti iz IT svijeta

Andrija Jovićević

 Advanced Technology Days konferencija u zagrebačkom Cinestar Arena Centru 18. puta će okupiti međunarodne i regionalne IT stručnjake te domaću tehnološku zajednicu. Više od 600 sudionika moći će birati između 60-ak predavanja koja će donijeti pregled inovacija, novosti i rješenja iz svijeta tehnologije.

Dvodnevni program odvijat će se u 5 paralelnih programskih smjerova, a ključne teme će biti primijenjena umjetna inteligencija, podaci i strojno učenje, cloud infrastruktura, razvoj softvera i kibernetička sigurnost. U kreiranju sadržaja ovogodišnjeg izdanja konferencije prvi puta će kao partner sudjelovati WeAreDevelopers. Jedna od najvećih svjetskih organizacija za razvojne inženjere upotpunit će već tradicionalno bogat sadržaj konferencije nekim novim imenima.

ATD je reputaciju izgradio na inženjerskom pristupu temama pa sudionici mogu očekivati niz demonstracija, primjera iz prakse i prolazak kroz najnovije trendove unutar odabranog tehnološkog područja. Damir Dobrić (Daenet) predstavit će mogućnosti Microsoft Semantic Kernela i Azure OpenAI-ja za izradu inteligentnih aplikacija koristeći bilo koji programski jezik te na stvarnom primjeru demonstrirati kako izraditi aplikaciju obogaćenu najnovijim mogućnostima umjetne inteligencije. Jasmin Azemović (HTEC Group) odgovorit će na pitanje kako započeti karijeru na području kibernetičke sigurnosti. Stručnjaci za sigurnost posljednjih nekoliko godina najtraženiji su u industriji, a predavanje će se baviti time kako nadograditi vještine na području kibernetičke sigurnosti i sigurnosti u oblaku te predstaviti ključne sigurnosne standarde kao što su ISO 27001 i SOC2.

Reinforcement learning je grana strojnog učenja koja pokazuje najviše potencijala za izradu inteligentnih robota, a trenutno se primjenjuje na područjima robotike, upravljanja resursima i umjetne inteligencije u igrama. Marko Lohert (Ekobit) sudionike predavanja će upoznati s prednostima i izazovima koji stoje na putu primjene ove tehnologije. Adam Jackson (Green Software Foundation) tijekom svog predavanja govorit će o pojmu “zelenog softvera” – softvera pisanog po principu minimalnog utroška energije i utjecaja na okoliš. Sudionici će moći čuti savjete te upoznati alate i najbolje prakse koje će moći primijeniti da njihov softver postane “zeleniji”. Na www.advtechdays.com svakodnevno se ažurira popis odobrenih predavanja i predavača, a potpuni raspored bit će dostupan naknadno.

Svi zainteresirani do 15. listopada mogu kupiti Early Bird kotizacije po cijeni od 199 EUR + PDV. Kotizacije se mogu nabaviti putem linka, a organizator preporučuje da svi koji žele sudjelovati što prije rezerviraju svoje mjesto jer su kotizacije za lanjsko izdanje bile rasprodane tjedan dana uoči početka.

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

Očekuje se da će zabrana OpenAI-ja potaknuti razvoj kineskog LLM-a

Razvoj sustava umjetne inteligencije i popratnih alata služi za unaprijeđenje ljudskog društva I njegove funkcionalnosti. …