13 kolovoza, 2022 11:02 pm

FiiO K9 Pro ESS

Stolno pojačalo i DAC u jednom kućištu za zahtjevne korisnike.

Piše: Darko Brlečić

Unutar  kućišta se nalaze dva ES9038PRO DAC čipseta posebno dizajnirana za maksimalne performanse. Jedan ES9038PRO čip sa svojih 8 paralelnih izlaza koristi se za svaki kanal u svrhu postizanja boagtog i detaljnog zvuka. Implementirani THX AAA 788+ čipovi korišteni  K9 Pro ESS pružaju fine detalje i dinamiku bez obzira da li korisnik upotrebljava slušalice niske ili visoke impedancije. Unutrašnji dizajn omogućuje posebno napajanje za analognu i posebno napajanje za digitalnu sekciju. Audio signal prolazi kroz 6-stupanjski krug za što vjerniju reprodukciju zvučnog zapisa.

Osim posebnog linearnog napajanja visokih performansi, stabilizacija snage i filtriranje unutar audio kruga također je veliki doprinos izvrsnom zvuku K9 Pro ESS. Konkretno, u svakom stupnju audio kruga, za regulaciju napona koriste se LDO s ultra niskim šumom.

Za K9 Pro ESS koristi se dizajn upravljanja satom u dvostrukom načinu rada. Kod USB i Bluetooth dekodiranja koriste se dvostruki asinkroni femtosekundni satovi, dok se kod optičkog i koaksijalnog dekodiranja koriste automatski PLL satovi. Precizniji sustav upravljanja satom olakšava rukovanje bilo kojom vrstom izvora i održava maksimalnu moguću kvalitetu. Podrška za MQA zapise je osigurana.

Podešavanje razine  glasnoće može izgledati kao jednostavan koncept, ali njegova dobra izvedba presudna je za izvrsno audio iskustvo. Metoda rekonstrukcije krivulje ADC za prilagodbu glasnoće koja se koristi u K9 Pro ESS učinkovito smanjuje neravnotežu glasnoće lijevog i desnog kanala i šum. Također rezultira glatkom promjenom glasnoće na svim razinama. Ova pažnja posvećena jednostavnom procesu podešavanja glasnoće samo je još jedan sloj koji osigurava da istinski uživate u glazbi s K9 Pro ESS. Opremljenost podrazumijeva USB/USB-Type -C, RCA konektor, Bluetooth bežična poveznica.

https://www-fiio-com.

Komentari

comments

O Darko Brlečić

Pročitaj i ovo

PSB Passif 50

Kompanija PSB proslavlja 50 godina postojanja uz model zvučnika Passif 50. Piše: Darko Brlečić Godine …