22 listopada, 2020 11:18 am

Facebook, Snap i Twitter licitiraju desetke milijuna za isporuku isječaka Svjetskog kupa na svojim platformama

Društveni medijski giganti nude Foxu desetke milijuna dolara kako bi mogli reproducirati isječke s Russia World Cup  na njihovim platformama, prema Bloombergovom izvješću koji navodi izvore koji su upoznati s tom pitanjem. Facebook, Twitter, i Snap pokušavaju dobiti prava iz Foxa, što bi im omogućilo da gledaju Russia World Cup  u SAD-u, prema dva anonimna izvora. Sva četiri poduzeća odbili su komentirati kad ih je kontaktirao Bloomberg.

Fox je, kako se izvješćuje, još odlučuje hoće li ponuditi prava na jednu platformu isključivo ili ih širiti na čitav niz platformi. Fox je platio 400 milijuna dolara (310 milijuna funti) za prava višegodišnjih Svjetskih kupova, navodi The New York Times. Nudeći isječke tvrtkama u društvenim medijima, Fox bi mogao imati unosan novi tok prihoda, a društveni medijski oglasi koji posjeduju isječke Svjetskog kupa bi mogli dobiti od povećane razine angažmana korisnika i oglašavača. Fox će emitirati ​​igre i na  kabelskoj televiziji, ali potražnja za istaknutim isječcima može biti veća u SAD-u za ovaj Svjetski kup zbog vremenske razlike između Rusije i SAD-a.

Tech tvrtke sve više žele osigurati prava na sportske događaje. U svibnju je YouTube potpisao novi ugovor s Nacionalnom nogometnom ligom (NFL) u SAD-u kako bi pokazao naglašene i stare igre, dok je Amazon osigurala prava za prikazivanje brojnih živih NFL igara sljedeće sezone.

Facebook je također osigurao prava za emitiranje isječaka iz Champions League, koji se smatra svjetskom konačnom nogometnom konkurencijom, a Twitter također pokazuje glavne sportske igre uživo.

Komentari

comments

O Dragan Arunović

Pročitaj i ovo

TELEVES ANTENE

Piše: Darko Brlečić Televes je svjetska tehnološka tvrtka specijalizirana za dizajn, razvoj i proizvodnju telekomunikacijskih …