svibanj 23, 2018 5:18 am
Početna / IT news / WiFi u letu na većini komercijalnih letjelica do 2022. godine

WiFi u letu na većini komercijalnih letjelica do 2022. godine

Izvješće tvrtke Juniper Research predviđa da će komercijalni zrakoplovi koji usvoje WiFi usluge u zrakoplovu doći do 14.419 globalno do 2022. godine, prema procjenama od 5.243 u 2017. To će značiti da će više od polovice globalne flote ponuditi takve usluge u 2022. godini, u usporedbi s nešto manje od četvrtine ove godine.

Ovo povećanje prvenstveno će utjecati na utjecaj BYOD-a  trenda, unatoč povećanom sigurnosnoj zabrinutosti nekoliko vlada, prvenstveno SAD-a, što je dovelo do takozvane zabrane za laptop.
Istraživanje je pokazalo da se bežični prijenos u letu sve više nudi kao mogućnost IFE (zabava u letu), temeljena na nižim troškovima instalacije i uštede u odnosu na sustave sjedala.

Doista, mnogi proizvođači koji nude kombinirani bežični prijenos podataka i usluge WiFi povezivanja, Juniper je predvidio da će bežični streaming zamijeniti sjedalicu tijekom leta na većini kratkih letova, a sjedalo IFE-a sve je više rezervirano za dulje letove s premium prijevoznicima.

Uz BYOD, a time i poticanje potrošača potaknut bežičnim uslugama,  mjesečni prihodi od zabave tijekom leta očekuju se u prosjeku za 30 posto po zrakoplovu tijekom predviđenog razdoblja.

Komentari

comments

O Dragan Arunović

Pročitaj i ovo

41. međunarodni ICT skup MIPRO 2018

Epicentar ICT zbivanja na Kvarneru    Od 21. do 25. svibnja ICT stručnjaci, poslovni ljudi, …

Centar za postavke privatnosti

Zatvorite svoj račun?

Vaš će račun biti zatvoren i svi će se podaci trajno izbrisati i ne mogu se vratiti. Jesi li siguran?