15 lipnja, 2024 11:18 pm

Epson obilježava 40 godina robne marke

EP-101_1968_300dpi_15cm

Jubilej potvrđuje Epsonove napore u cilju stvaranja proizvoda

Tvrtka Seiko Epson Corporation (TSE: 6724, “Epson”) obilježava 40. godišnjicu robne marke Epson koju koristi na svojim proizvodima i uslugama. U duhu obljetnice Epson naglašava kako cijeni sve dionike u poslovanju koji su tokom godina podržavali te danas podržavaju njegovu robnu marku. Ujedno vrednuje značenje svoje robne marke te naglašava kako i dalje želi stvarati proizvode koji iznova iznenađuju i oduševljavaju korisnike.

Tvrtka Epson osnovana je 1942. godine, isprva pod imenom Daiwa Kogyo. U početku se bavila konstruiranjem i proizvodnjom ručnih satova, a kasnije se usredotočila na razvoj ključnih tehnologija koje su joj omogućile proizvodnju kompaktnih, preciznih i energetski učinkovitih uređaja te širenje u nove tržišne sektore. Epson je od 1968. godine, kao cjelovita korporacija koja razvija, proizvodi i prodaje uređaje, ušao u sektor informatičke opreme. Tada je predstavio EP-101, prvi u svijetu kompaktni prijenosni digitalni pisač. Tokom sedamdesetih godina prošlog stoljeća tvrtka je nastavila s proizvodnjom perifernih računalnih uređaja.

Potom je nastavila s razvojem proizvoda za nova tržišta i snabdijevanjem korisnika u čitavom svijetu, u različitim tržišnim sektorima, pod jedinstvenom i originalnom robnom markom.

Robna marka Epson vuče podrijetlo od pisača EP-101 koji je i označio ekspanziju na tržište informatičke opreme. Kratica „EP“ označava izraz „electronic printer“ (elektronički pisač), dok „SON“ (sin) označava želju za brojnim vrijednim potomcima (proizvodima i uslugama). Univerzalni moto “Exceed Your Vision” (nadmaši svoju viziju) sažeto je obećanje korisnicima da će Epson nastaviti nadmašivati njihova očekivanja.

Epson koristi vlastite ključne tehnologije kako bi transformirao poslovanje u skladu s očekivanjima korisnika i društva. Nastavlja s razvojem jedinstvenih proizvoda u okviru korporativne vizije nazvane „SE15“ i usredotočuje se na četiri područja: ispis, vizualnu komunikaciju, kvalitetu življenja te proizvodne djelatnosti

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

Televizija sa Stražnjom Projekcijom: Pogled u Prošlost

Televizija sa stražnjom projekcijom (RPTV) bila je revolucionarna tehnologija koja je omogućila prikaz na velikom …