1 prosinca, 2020 3:06 am

Canon obilježava proizvodnju 80-milijuntog fotoaparata s izmjenjivim objektivima iz serije EOS

EOS 5DS R

Canon Inc. danas je objavio da je dostigao novu prijelomnu točku u proizvodnji fotoaparata – na dan 10. studenog brojka ukupno proizvedenih fotoaparata s izmjenjivim objektivom iz serije EOS, uključujući digitalne fotoaparate i fotoaparate s filmom, premašila je 80 milijuna primjeraka. Osamdesetmilijunti proizvedeni fotoaparat iz serije EOS jedan je primjerak modela EOS 5DS R, koji se može pohvaliti najvećim brojem piksela u svom segmentu[i].

Canon - 80 milijuna EOS-a - logotipProizvodnja Canonovih SLR fotoaparata iz serije EOS započela je 1987. godine, a znatno je narasla širenjem digitalnih SLR fotoaparata početkom prethodnog desetljeća, što je na koncu rezultiralo i današnjim obilježavanjem 80 milijuna proizvedenih primjeraka fotoaparata EOS.

Predstavljena u ožujku 1987. kao nova generacija AF SLR fotoaparata, serija EOS prva je na svijetu dolazila s elektroničkim sustavom za priključivanje, omogućujući potpunu elektroničku kontrolu cijelog fotoaparata, a ne samo objektiva i kućišta.

Canon proizvodi sve ključne dijelove koji se koriste u seriji EOS, što tvrtki omogućuje da ponudi još bolji portfelj proizvoda odabirom optimalnog senzora za svaki model. Zahvaljujući tome, Canon je pomogao stvoriti novo doba fotoaparata predstavljanjem inovativnih proizvoda kao što su kompaktan, lagani model EOS 500 koji je značajno proširio broj korisnika Canonovih fotoaparata ili pak čuvena serija EOS 5D koja ove godine obilježava svoju desetu obljetnicu.

Kao rezultat ovakvog načina proizvodnje i dosljedne inovacije u proizvodima Canon je uspješno zadržao prvo mjesto na svijetu među proizvođačima fotoaparata s izmjenjivim objektivom2 12 godina za redom, od 2003. do 2014.

Ova nova prijelomna točka dolazi nakon što je u srpnju 2015. obilježena proizvodnja 110-milijuntog izmjenjivog objektiva iz serije EF, predstavljene istovremeno sa SLR fotoaparatima iz serije EOS, čime je postavljen novi svjetski rekord u broju proizvedenih izmjenjivih objektiva[ii].

Canon će nastaviti usavršavati različite slikovne inovacije zasnovane na svojim temeljnim optičkim tehnologijama, težeći tome da proizvodi iznimne i pouzdane objektive i fotoaparate koji zadovoljavaju različite potrebe fotografa – od korisnika početnika preko naprednih amatera pa do profesionalaca – nastavljajući biti prvak tehnologije i stvarajući nova iskustva u svijetu foto i videoslika.

 

[i] Segment SLR digitalnih fotoaparata opremljenih 35-milimetarskim slikovnim senzorom punog kadra. Stanje na dan 16. studenog 2015., prema Canonovu istraživanju.

[ii] Prema Canonovu istraživanju.

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

Canon predstavlja novi DSLR EOS 1300D

Canon je predstavio novi EOS DSLR s početka ponude – EOS 1300D. Ovaj je model …