22 lipnja, 2024 6:02 am

Canon Europe predstavlja novi projektor s Wi-Fi-om

Canon XEED WUX500 ceiling

Canon Europe, vodeći svjetski dobavljač slikovnih rješenja, predstavio je Canon XEED WUX500, kompaktni projektor s Wi-Fi vezom namijenjen montažnoj instalaciji. Korisnici mogu povezati ovaj projektor s velikim brojem uređaja putem Wi-Fi veze i uživati u produktivnijim sastancima i nenadmašnoj kvaliteti slike. Tanke crte i sitan tekst su tijekom projekcije savršeno vidljivi zahvaljujući razlučivosti i svijetloj, jasnoj slici projektora.

XEED WUX500 nudi poboljšanu fleksibilnost i upravljanje prezentacijama, omogućujući većem broju korisnika da prikazuju slike i video i reproduciraju zvuk putem bežične veze, izravno ili preko usmjerivača. XEED WUX500 može raditi i bez računala, pri čemu se prezentacije učitavaju izravno s medija spojenog na USB priključak. Korištenjem tehnologije stapanja rubova i jedinstvene trapezoidne korekcije u četiri kuta sa stapanjem rubova moguće je stvoriti veliku sliku spajanjem do devet projektora razmještenih u četrnaest različitih uzoraka i spojenih mrežnim (LAN) kabelima.

S jednako svijetlom slikom na svim razinama zuma, dojmljivom energetskom efikasnošću, poboljšanim načinima povezivanja, jednostavnom montažom, iznimnom trajnošću i lakim održavanjem, XEED WUX500 savršeno je rješenje za cijeli niz okruženja, uključujući inženjering i dizajn, simulacije i nadzorne sobe, konferencijske centre i sobe za sastanke, muzeje i atrakcije te visoko obrazovanje.

XEED WUX500 koristi tehnologiju LCOS i prikazuje uglađenu, jasnu sliku uz svjetlinu boja od 5000 lumena i visoku trajnost kakva se i očekuje od montažnog projektora. Izvorna razlučivost je WUXGA (1920 x 1200 točaka) koja omogućuje lakše čitanje teksta i uglađeniji prikaz grafike.

Projektor je opremljen projekcijskim objektivom s fiksnim otvorom kroz cijeli raspon zuma. Dok su konkurentski projektori podložni degradaciji svjetline kod telefoto zumiranja, XEED WUX500 zadržava istu svjetlinu i otvor od F2.8 bez obzira na razinu zuma. To znači da će svjetlina kod telefoto zuma biti praktično jednaka svjetlini kod širokog zuma. Također podržava i HDBaseT – novi standard za povezivanje i prijenos sadržaja visoke definicije (HD), zvuka i upravljačkih signala preko većih udaljenosti korištenjem jednog mrežnog (LAN) kabela. Kabel može biti dug do 100 metara, što značajno povećava praktičnost.

Canon XEED WUX500Canon XEED WUX500 stvoren je da bi zadovoljio pojačanu potražnju tržišta za kompaktnim montažnim projektorima koji se lako instaliraju. Opremljen je Wi-Fi vezom i nudi iznimnu kvalitetu slike”, kaže Andreas Herrnböck, europski voditelj razvoja projektorskog poslovanja u odjelu za vizualne komunikacije tvrtke Canon Europe. “Konferencijski centri, sobe za sastanke i recepcije, primjerice, traže svijetlu, jasnu sliku čak i pri visokoj razini ambijentalnog osvjetljenja. Dodavanje podrške za Wi-Fi u ovaj model otvara nove prilike u obrazovanju, kolaborativnim sastancima i dijeljenju informacija uz pomoć projekcija koje stvaraju jasnu, detaljnu sliku s dobrim kontrastom i živim bojama. Mogućnost stapanja rubova bez korištenja PC-a omogućuje povoljno rješenje za prikazivanje jedne spojene projekcije s više projektora, što je osobito korisno u muzejima i raznim atrakcijama.”

 

Novi projektor koristi tehnologiju LCOS uz Canonov jedinstveni optički sustav AISYS (Aspectual Illumination System) i na taj način omogućuje vrhunsku svjetlinu i kontrast. Tehnologija LCOS ploča koristi tekuće kristale koji omogućuju brzo stvaranje slike bez izobličenja i nepoželjnih efekata duge, rešetke ili mreže, kakvi se mogu uočiti na tradicionalnim LCD ili DLP projektorima. Sustav AISYS omogućuje i postizanje visokih performansi iz svjetlosnog izvora skromne jačine.

S ukupnim utroškom energije od 365 W, XEED WUX500 nudi visoku efikasnost s najboljim performansama u svojoj kategoriji izraženo u vatima po lumenu. Na daljinskom upravljaču nalazi se tipka ECO koja omogućuje brz pristup postavkama žarulje i štednje energije. XEED WUX500 ne nudi samo nisku potrošnju energije, nego se može pohvaliti i dugim radnim vijekom žarulje (kada se koristi u načinu Eco). Uz radni vijek žarulje do 5000 sati, XEED WUX500 nudi i Canonovo trogodišnje jamstvo na žarulju, što znači da prve tri godine od kupovine projektora nećete morati snositi trošak zamjene žarulje. Trogodišnja usluga posudbe u poboljšanom jamstvu omogućuje korisnicima da odmah nakon slanja projektora na servisiranje imaju na raspolaganju zamjenski projektor na posudbi, što značajno smanjuje ukupne troškove posjedovanja ovog modela.

 

XEED WUX500 će biti dostupan od svibnja 2015.

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

Epson predstavlja nove projektore za kućno kino s 4K podrškom

  Tri nova video projektora za kućno kino donose funkciju 4K poboljšanja, HDR te podršku …