20 listopada, 2021 9:01 am

Canon EOS C100 Mark II

EOS C100 Mark II_1

Canon EOS C100 Mark II

Canon predstavlja EOS C100 Mark II – Cinema EOS kameru nove generacije

Canon je danas proširio svoj sustav Cinema EOS System predstavljanjem modela EOS C100 Mark II, najnovije profesionalne kamere s velikim senzorom namijenjene jednom snimatelju. Zasnovan na uspjehu hvaljenog modela EOS C100, model EOS C100 Mark II značajno je nadograđen proizvod koji nudi poboljšanu kvalitetu slike i veće kreativne mogućnosti uz lakše korištenje i mogućnost bežičnog dijeljenja materijala.

Prvorazredni rezultati u svim uvjetima

Zahvaljujući tehnologiji koja se dosad mogla pronaći u vodećem modelu EOS C500, EOS C100 Mark II nudi moćan slikovni procesor vrhunskih performansi. Canonov Super 35mm 8,3-megapikselni CMOS senzor uparen je sa slikovnim procesorom DIGIC DV 4 da bi ponudio žive boje i širok dinamički raspon koji je zaštitni znak kamera Cinema EOS, a novi, prošireni ISO raspon od 320 do 102400 omogućuje vrhunske performanse čak i u uvjetima izuzetno slabog osvjetljenja. U kameru je ugrađen i novi sustav za obradu slike koji dodatno poboljšava performanse smanjivanjem efekata interferencije („moiré“) i preklapanja („aliasing“), što rezultira oštrijim i jasnijim slikama.

EOS C100 Mark II standardno uključuje pionirsku Canonovu tehnologiju Dual Pixel CMOS AF koja svim korisnicima omogućuje jednostavno fokusiranje i prebacivanje između višestrukih subjekata u kadru. Podržana je i Canonova tehnologija Face Detection AF koja daje dodatne kreativne mogućnosti kroz automatsko prepoznavanje i praćenje lica.[i]

Veće kreativne mogućnosti
EOS C100 Mark II nudi dva načina snimanja za potrebe različitih vrsta produkcije. Način snimanja Dual Format omogućuje istovremeno bilježenje Full HD snimke u formatima MP4 (do 35 Mbps) i AVCHD (do 28 Mbps) brzinama do 60P. Korisnici mogu odabrati i da se HD i SD snimke pohranjuju na odvojene Secure Digital memorijske kartice radi veće fleksibilnosti i jednostavnijeg dijeljenja. Ove opcije dodatno proširuju kreativne mogućnosti koje nudi EOS C100 Mark II i olakšavaju bilježenje sporih i brzih događaja.

Ugrađena Wi-Fi veza – prvi put u seriji Cinema EOS – osigurava lakše dijeljenje snimaka s kamere nego ikad, zahvaljujući mogućnosti prijenosa datoteka putem FTP-a. Kada situacija zahtijeva brzu predaju materijala, primjerice prilikom snimanja vijesti, način rada Dual Format omogućuje snimateljima da brzo pošalju snimke niske rezolucije izravno s kamere dok se istovremeno zadržava kopija snimke u Full HD rezoluciji.

Snimanje bez kompromisa, ma gdje se nalazili

Zahvaljujući robusnom, kompaktnom dizajnu, EOS C100 Mark II idealna je kamera za različite primjene, posebno one u kojima radi samo jedan snimatelj. Kontroliranje kamere iz internetskog preglednika korištenjem ugrađene Wi-Fi veze i podrška za Canonov višefunkcijski daljinski upravljač RC-V100 dopuštaju da se kamera smjesti na lokacije koje se ranije nisu mogle iskoristiti, omogućujući snimateljima da zadrže kreativnu kontrolu i u najčudnijim situacijama s mnoštvom prepreka.

Zaslon kamere EOS C100 Mark II redizajniran je i sada se preklapa s bočne strane da bi omogućio veću fleksibilnost, uključujući i mogućnost da snimatelj kadrira dok se nalazi ispred kamere. Novi OLED zaslon nudi veći kontrast, življe bolje i brži odziv čak i u uvjetima jarkog vanjskog osvjetljenja. Kamera je opremljena i poboljšanim, nagibnim elektroničkim tražilom (Electronic Viewfinder – EVF) i velikim okvirom za oko da bi omogućila veću fleksibilnost i točnost tijekom snimanja. Niz profesionalnih zvučnih značajki dodan je mikrofonu u hvatištu, a kućištu je pak dodan novi ugrađeni mikrofon koji omogućuje snimanje zvuka bez prekida i u najmanjoj mogućoj konfiguraciji.

EOS C100 Mark II_2

EF objektivi – neograničene mogućnosti
Kao dio sustava EOS kamera EOS C100 Mark II kompatibilna je i optimizirana za Canonove cijenjene EF objektive i 4K EF filmske objektive, nudeći snagu i svestranost potrebne za odgovaranje na bilo koji kreativni izazov.

EOS C100 Mark II – najvažnije značajke:

  • 8,3 MP Super 35mm CMOS senzor, ISO 102400
  • Dual Pixel CMOS AF i Face Detection AF
  • Dual Format AVCHD/MP4 snimanje do 1080/60p
  • OLED zaslon; poboljšano elektroničko tražilo
  • Ugrađen Wi-Fi i mogućnost daljinske kontrole

[i] Tehnologija Face Detection AF dostupna je samo s kompatibilnim objektivima

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

Canon trinaestu godinu na prvom mjestu svjetskog tržišta digitalnih fotoaparata sa zamjenjivim objektivima

Canon Inc. je objavio da je nevjerojatnu trinaestu godinu zaredom vodeći dobavljač digitalnih fotoaparata sa …