17 travnja, 2024 1:32 pm

Boeing u proizvodnji sedam MEO satelita za SES-ovu novu mrežu

SES je ugovorio sa Boeing-om za izgradnju sedam satelita za srednje Zemlje (MEO) za svoj novi mrežni sustav, O3b mPower. Prema SES-u, O3b mPower će isporučiti potpuno upravljane usluge u dinamičnoj mobilnosti, fiksnim podacima i vladinim tržištima, koristeći globalno višestruke terabitske propusnosti.

Konstelacija će imati 30.000 oblikovanih i upravljivih snopova koje se mogu pomaknuti i prebaciti u stvarnom vremenu kako bi se uskladili s brzorastućim mogućnostima rasta kupaca, izjavio je SES. O3b mPower će pokriti površinu od gotovo 400 milijuna četvornih kilometara, četiri petine površine Zemlje.
Zajedno s SES-om, O3b mPower partneri također će uložiti u značajne inovacije infrastrukture za zemljište koje konvergiraju resurse za pohranu, računanje i usmjeravanje pomoću softverske inteligencije i antene za aplikaciju te će uvesti novi koncept za krajnju točku mreže: mali O3b mPower Korisnički Edge Terminal.

MEO sateliti će nositi Boeing-izgrađen digitalni korisni teret i koristiti elektroniku iz tvrtke dokazane sa 702 satelitskih platformi. Boeing je dizajnirao da sateliti budu lansirani do četiri po jedan u složenoj konfiguraciji, ovisno o odabranoj lansirnoj raketi.

SES već posluje jednim širokopojasnim sustavom ne-geostacionarnih orbita (NGSO) sa 12 MEO satelita koji isporučuju visoku propusnost povezanosti niske latencije, te će 2018 i 2019 lansirati još osam MEO satelita. O3b mPower iskorištava iste blokove gradiva s dramatičnošću povećana propusnost, pokrivenost i fleksibilnost, izjavio je SES.

 

Komentari

comments

O Dragan Arunović

Pročitaj i ovo

ANGA COM 2024

 Već 475 Izlagača – Planovi Prostora i Lista Izlagača Online Andrija Jovićević ANGA COM, vodeća …