13 lipnja, 2024 9:38 pm

BenQ-ov novi premium projektor

 

BenQ je najavio najnoviji dodatak svojoj CinePrime seriji projektora, a čini se da bi to mogao biti najozbiljniji model tvrtke koji je napravio do sada. W5800 ističe visoku svjetlinu i skup značajki koje bi trebale zadovoljiti čak i najzahtjevnije filmofile. Uvije nešto posebno.

Piše: Darko Brlečić

Ovo je 4K DLP laserski projektor koji uključuje BenQ CinematicColour i HDR-Pro tehnologije. Međutim, za razliku od većine drugih BenQ-ovih 4K projektora, ovaj ne koristi tehnologiju pomicanja piksela za postizanje rezolucije. Ovo je izvorni 4K projektor koji je sposoban prikazati svih 8,3 milijuna piksela .

Može se pohvaliti visokom poznatom svjetlinom od 2600 ANSI lumena, a BenQ sugerira da je ovo prvi laserski projektor na svijetu s tom svjetlinom. Također može projicirati sliku do 200 inča, s funkcijom zumiranja od 1,6x koja omogućuje impresivnu sliku od 150 inča sa udaljenosti od samo 16,6 stopa. W5800 također uključuje značajku 2D pomaka leće (okomito 土 50% i vodoravno 土 21% maks.) što znači da možete centrirati sliku čak i ako je vaš prostor za pozicioniranje ograničen.

W5800 također podržava HDR10 i HDR10+ s dinamičkim metapodacima slike koji pojedinačno optimiziraju svaki kadar. Cijena I dostupnost kod uvoznika su nepoznati.

Komentari

comments

O Darko Brlečić

Pročitaj i ovo

OLED posteje još brži, još bolji

Andrija Jovićević Novi televizori dolaze s 165Hz, Wi-Fi 7 i bržom AI MediaTek je službeno …