srpanj 6, 2020 1:29 am

Američke firme mogu poslovati sa Huawei-jem

Vlada SAD-a počela je da popušta sankcije prema kineskoj kompaniji Huawei. Odeljenje za trgovinu donelo je odluku da američke kompanije mogu da učestvuju u razvoju standarda u kojima je uključen i Huawei,za razvoj 5G mreža, AI i samo-upravljivi automobili.Ovo ne mora da znači da SAD želi da se „pomiri“ sa Huawei-jem, već jednostavno iznuđena potreba, jer će u suprotnom američke kompanije izgubiti liderstvo u globalnim inovacijama.

U odluci se navodi da je i dalje zabranjeno da američke kompanije učesvuju u deljenju tehnologija sa Huawei-jem kada je komercijalna primena u pitanju. Dozvoljeno je da pomažu u definisanju novih standarda.Blokiranje Huawei-ja onemogućilo američku tehnološku industriju da budu u toku sa definisanjem presudnih standarda, što ih je gurnulo u drugi plan.Ova odluka doneta je još u svibnju (maju), ali je oko mesec dana čekala na odobrenje.

Komentari

comments

O satelit74

Veliki entuzijasta satelitske tehnike. Sa velikom voljom i veseljem prenosi satelitske vijesti čitateljima već nizom godina. Posebna strast je informiranje čitatelja gdje i kako gledati prijenose fudbala, tenisa, košarke i formule...

Pročitaj i ovo

Najjeftiniji Samsunmg 5G telefon u Americi koštaće 600 dolara!

  Mobilni tlefon Samsung A71 5G biće dostupan u SAD-u od petka i biće najjeftiniji …