16 siječnja, 2021 12:39 am

5G mreža stiže na jeftine telefone

Kompanija Qualcomm predstavila je novi čipset Snapdragon 690, koji će imati podršku za 5G mrežu. Ovo je prvi čipset u seriji 6 koji daje podršku mreži nove generacije,ali podržava samo sub-6GHz standard,ne i one brže. Očekuje se da glavni procesor radi i do 20% brže, da se grafika renderuje i do 60% brže u odnosu na Snapdragon 675.

Ovaj čipset trebalo bi da doprinese još većem širenju 5G mreže među mobilnim telefonima srednjeg cenovnog ranga – verovatno će se prvo pojaviti u telefonima koje prave LG, Nokia i Motorola. Pored podrške za 5G mrežu,neke od funkcija skupljih teleofna koje će uskoro doći i na ove jeftinije su osvežavanje ekrana do 120Hz, 4K HDR snimanje video-zapisa, kao i više megapiksela kada su u pitanju kamere.Telefoni sa novim čipsetom pojaviće se u prodaji do kraja godine.

Komentari

comments

O satelit74

Veliki entuzijasta satelitske tehnike. Sa velikom voljom i veseljem prenosi satelitske vijesti čitateljima već nizom godina. Posebna strast je informiranje čitatelja gdje i kako gledati prijenose fudbala, tenisa, košarke i formule...

Pročitaj i ovo

LG prodaje savitljive OLED televizore

Nakon nekoliko godina testiranja LG je zvanično počeo prodaju svojih „urolanih“ OLED televizora. Za sada, …