30 travnja, 2024 10:53 pm

ATSC3.0 demo na CES-u

ces-tvs

ATSC3.0 demo na CES-u

Samsung Electronics, Comark i TeamCast pokazali su prvo svjetsko zemaljsko emitiranje pune ATSC3.0 tehnologije na Međunarodnom CES 2015 u Las Vegasu. Demonstracija je pokazala izravni prijenos MPEG-H HEVC Ultra HD videa i MPEG-H 3D audio sadržaja.
 
Signal za prijenos prima od Comark 600 W UHF odašiljača, koji se nalazi u Black Mountain, područje Las Vegasa, koji je posebno instaliran za događaj. Comark odašiljač integrira VPRTE, najnoviju generaciju high-end modulatora koje je dizajnirao TeamCast.
 
Ponosni smo na doprinos ovom over-the-air demo, koji predstavlja jasno priznanje naše namjere prema novim digitalnim prijenosnim standardima, kao što su budući ATSC 3.0“, kaže Eric Pinson, voditelj poslovne jedinice u TeamCast , “To je velika prilika za nas da u realnomvremenu prikažemo svoj novi asortiman VORTEX proizvod, dizajniran za podršku i ATSC 1.0 i predloženi ATSC 3.0 na istoj platformi, pružajući maksimalnu fleksibilnost za nakladnike za tranziciju i izravni prijenos.
 
Samsung je sretan što je partner Comarku i TeamCastu te im omogućuje da predstave puni potencijal sustava ATSC 3.0“, dodao je John Godfrey, potpredsjednik, javnih politika u Samsung Electronics Sjeverne Amerike. “Nova tehnologija ne samo da pruža Ultra HD sadržaj do kućanstava uživo, nego također omogućuje nove korisničke interakcije, kao što su dvosmjerne usluge. Samsung je predan u guranju inovacija i nastavilja rast UHD tehnologije. Drago nam je biti dio price kojom smo još jedan korak bliže ostvarenju UHD gledanja. “
Comark vjeruje da ATSC 3.0 pruža važan korak naprijed za američke odašiljače kako bi donio dodatne mogućnosti i usluge za američke potrošače“, kaže Richard E. Fiore, mleđi predsjednik i izvršni direktor u Comark komunikacijama. “Naše sudjelovanje u ovom uživo over-the-air izlaganju na CES-u pokazuje našu dugogodišnju predanost DTV emiterima u SAD-u.

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

Programibilna antenska stanica za zemaljske TV programe

FTE maximal predstavlja Mind 32 Andrija Jovićević Tvrtka FTE maximal predstavlja svoja tri modela programibilnih …