svibanj 28, 2020 4:04 pm

Satelitski HD trend: 50% povećanje u HD kanalima u 12 mjeseci

Autor: Dragan Arunović

 

7/8° West pozicija Eutelsata i Nilesat satelita emitira 175 HD programa

Novi podaci iz Eutelsat Communications pokazuju da je trend prema TV programima visoke definicije ubrzava na Bliskom istoku i Sjevernoj Africi, što je odraz potrošaćkog apetita za poboljšani vizualni doživljaj.

Govoreći na konvenciji Cabsat u Dubaiju, Ghassan Murat, potpredsjednik poslovnog razvoja i Strategije na Eutelsat Dubai, je rekao: “Eutelsatu je zadatak posvećen  praćenju i  unosu HD te raznolikosti nekodiranih kanala na našim satelitima. Naše  istraživanje 2016 god. u MENA( Middle East and North Africa) potvrdili su  startnu poziciju  West 7/8 ° satelitu Nilesat, kojim se služi 52,3 milijuna kućanstava, u odnosu na 49,7 milijuna u 2014. Novi val rasta omogućen preko  Eutelsat 8 West B satelita vidio gotovo 50% povečanja u visokoj definiciji kanala tijekom prošle godine i dalje učvršćuje 7/8 ° zapadno kao pozicija  koju mogu pratiti gledatelji  na Bliskom istoku i Sjevernoj Africi. “


HD prekretna točka

Sa 175 HD kanala, od kojih 100 su isključivo postavljeni na položaju, 7/8 ° West u HD emitiraju na Bliskom istoku i Sjevernoj Africi. Nekodirani satelitski programi Arapskog HD sadržaja s gotovo 100 kanala, u usporedbi s 77 pay-TV kanala. Potražnja za HD kvalitetom slike odražava sve veću prisutnost HD ekrana u MENA domovima koji je prošao kritičnu točku od 50% u prosjeku po zemlji.

https://www.lyngsat.com/Nilesat-201-and-Eutelsat-7-West-A.html

 

 

 

 

 

Komentari

comments

O Dragan Arunović

Pročitaj i ovo

ERT World i RIK Sat prešli na Hellas Sat 4 (39°E)

Na poziciji 39 ° E, gde su smešteni grčki telekomunikacijski sateliti Hellas Sat 3 i …