29 ožujka, 2024 12:40 pm

HTC u Barceloni predstavio komercionalni Vive

 HTC_Vive_Set

Na Mobile World Congressu u Barceloni HTC predstavlja komercijalnu verziju sustava Vive, koji je od 29. veljače 2016. dostupan sustavom prednarudžbe

HTC, predvodnik u inovativnim i pametnim tehnologijama, u suradnji s kompanijom Valve® predstavlja finalnu komercijalnu verziju sustava virtualne stvarnosti ViveTM. Uz brojne značajke Vive sustava, ovaj upotpunjeni Vive sustav kojeg pogoni Steam®VR, donosi još jednu novu tehnološku inovaciju – Vive Phone Services – koja postavlja nov standard u virtualnoj stvarnosti.

Omogućujući vam povezanost sa stvarnim svijetom bez napuštanja virtualnog, Vive Phone Services omogućuje kombiniranje oba svijeta bez gubitka kontrole u bilo kojem od njih. Mogućnosti primanja i odgovaranja na dolazne ili propuštene pozive, primanja tekstualnih poruke i brzo odgovaranje ili, pak, provjera stavki u kalendaru izravno pomoću naglavnog seta, dovode do stvaranja hibridne stvarnost koja otvara novi svijet mogućnosti, kako za potrošače, tako i za tvrtke.

HTC_Vive_HMD2Još napredniji, s novim brendingom i unaprijeđenim naglavnim nosačem, Vive se u komercijalnoj verziji temelji na inovativnim značajkama koje su predstavljene s modelom Vive Pre. Promjene uključuju bežične taktilne kontrolere (haptic feedback) i tipke s dva stupnja okidanja, prednju kameru koja stvarne prostorne elemente uklapa u virtualan svijet, redizajnirani naglavni nosač koji pruža veću stabilnost i ravnotežu te poboljšan sustav prikaza slike sa svjetlijim zaslonima koji omogućuju još bolji osjećaj uranjanja u virtualni svijet.

U cijenu od 799 američkih dolara, u komercijalnu verziju sustava uključena su i dva VR naslova za pristup svijetu virtualne stvarnosti:

  • Job Simulator: The 2050 Archives, Owlchemy Labs

U svijetu budućnosti, u kojem su roboti zamijenili sve ljudske poslove, uđite u „simulator poslova“ i doživite osjećaj kako je izgledalo „baviti se nekim poslom“. 

  • Fantastic Contraption, Northway Games u suradnji s Radial Games

Zamislite šetnju zelenim otokom koji plovi na nebu, na kojem vam je zadatak vlastitim rukama izgraditi stroj veličine konja te ga pokrenuti i vidjeti kako radi.

No, nije sve u igranju. HTC, uz spomenute naslove, surađuje i s dizajnerskim i programerskim timovima u izradi sadržaja koji obuhvaća brojne industrije uključujući zabavu, maloprodaju, edukaciju, dizajn, zdravstvo i automobilsku industriju.

Vive je od samog početka predvodnik virtualne stvarnosti uz HTC, koji je predvodnik s nekoliko nevjerojatno inovativnih tehnologija, komentira Cher Wang, predsjednica i glavna izvršna direktorica kompanije HTC te nastavlja: „Otkad smo lani, u ovo vrijeme, najavili Vive neumorno surađujemo s Valveom kako bismo tržištu pružili najbolje VR iskustvo, osvajamo brojne nagrade i primamo pohvale od medija, potrošača i industrije. S komercijalnom verzijom sustava Vive sada možemo ostvariti naš najveći cilj – donijeti Vive u domove diljem svijeta kako bi korisnici iskusili nevjerojatno stvarnu virtualnu stvarnost na način koji pokreće ljudsku maštu i iskonski mijenja svijet.“

Cijene, nadogradnja i dostupnost

Komercijalna verzija sustava Vive može se prednaručiti od 29. veljače, a isporuka prednarudžbe i puna komercijalna dostupnost bit će od 1. travnja 2016. Vive je prvo cjelovito VR rješenje, koje za cijenu od 799 američkih dolara, osigurava bežične VR kontrolere, kretanje u prostoru podesivom po dimenzijama prostora korisnika, naglavni set s ugrađenom kamerom te dva VR naslova. Integracija sustava SteamVR u paket znači da će sva oprema sustava Vive biti redovito ažurirana i nadograđena najnovijim značajkama.

Zaigrat uz ovu stvar :

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

LG Display odlučuje da ove godine neće graditi OLEDoS proizvodnu liniju

LG Display odlučio je da ove godine neće započeti investiciju i izgradnju proizvodne linije za …