28 ožujka, 2024 11:22 pm

Otvoren IBM-ov globalni centar za primjenu umjetne inteligencije Watson

IBM_CEO_Ginni_Rometty_happy_success

Tvrtka IBM objavila je da otvara  globalne centre za primjenu umjetne inteligencije Watson u razvoju tehnologija Interneta stvari (Internet of Things – IoT). IBM je predstavio niz novih ponuda, funkcionalnosti i partnerskih ekosustava kojima je cilj ugraditi tehnologije kognitivnog računalstva u milijarde povezanih uređaja, senzora i računalnih sustava, koji čine Internet stvari. Nove ponude dostupe su putem IBM-ove globalno protegnute platforme za računalstvo u oblaku, IBM Watson IoT Cloud, specijalizirane tehnološke platforme namijenjene isključivo programerima i tvrtkama koje se bave razvojem uređaja i softvera Interneta stvari.
Dio današnje objave je i vijest da će njemački grad Muenchen biti svjetsko sjedište IBM-ovog centra za primjenu Watson umjetne inteligencije u razvoju Interneta stvari te ujedno i prvi europski Centar za razvoj inovacija putem tehnologija umjetne inteligencije. U centru će raditi tisuću IBM-ovih programera, konzultanata, znanstvenika i dizajnera. Jedna od osnovnih zadaća novog centra je razvoj još boljih i dubljih odnosa s klijentima i partnerima IBM-a, a centar će funkcionirati i kao laboratorij za osmišljavanje inovacija i izradu rješenja koje će nastajati kombiniranjem tehnologija kognitivnog računalstva i Interneta stvari. Riječ je o opsežnoj suradnji IBM-ovih znanstvenika koji se bave tehnologijama obrade podataka s klijentima i partnerima tvrtke, a cilj je stvoriti nove prilike za rast poslovanja u okružju Interneta stvari. Otvaranje globalnih centara za primjenu  umjetne inteligencije Watson u razvoju tehnologija Interneta stvari najveće je europsko ulaganje tvrtke IBM u posljednja dva desetljeća. IBM će svojim klijentima i partnerima omogućiti i pristup sučeljima za razvoj aplikacija za umjetnu inteligenciju Watson, putem svoje platforme za računalstvo u oblacima  Watson IoT Cloud. Cilj je potaknuti brži razvoj kognitivnih rješenja i usluga utemeljenih u tehnologijama Interneta stvari i pomoći partnerima i klijentima IBM-a da brže dođu do poslovno korisnih uvida obradom sve veće količine sve raznovrsnijih podataka koji nastaju sveopćom digitalizacijom naše fizičke stvarnosti.

Klijenti, start-up tvrtke, fakulteti i robustan ekosustav tvrtki partnera koji se bave razvojem rješenja utemeljenih na tehnologijama Interneta stvari – počevši od proizvođača raznih uređaja do dobavljača raznih industrijskih rješenja – dobivaju izravan online pristup do IBM-ove otvorene platforme  za razvoj tehnologija Interneta stvari te na njoj mogu razvijati, testirati i stvarati slijedeću generaciju internetskih kognitivnih aplikacija, rješenja i usluga.

Vodeće europske industrijske tvrtke koje se bave proizvodnjom automobila i elektronike te rješenjima za zdravstvo i osiguravajuće kuće uključile su se u novi IBM-ov ekosustav i predvode u ostvarenju četvrte industrijske revolucije – industrije sve pametnijeg Interneta koji nas sve više i sve bolje povezuje.

 

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

Otkazi u globalnoj tehnološkoj industriji

Je li brzi rast tehnološke industrije došao po cijenu njezine radne snage? Suprotno općoj percepciji, …