siječanj 19, 2020 7:43 pm
Početna / IPTV/Kabel / 40 operatoratora pay-TV implementiralo Android STB u Q3

40 operatoratora pay-TV implementiralo Android STB u Q3

Istraživanja Dataxis pokazuju da oko 40 operatera pay-TV u svijetu upotrebljavaju Android STB-ove tijekom trećeg tromjesečja 2017. Android obično koristi operateri koji žele stvoriti više “OTT  friendly” pay-TV usluga, kao i čiste usluge OTT-a.

Međutim, istraživanje Dataxis pokazuje da stvarni broj pretplatnika s Android STB-om ostaje ograničen. Na primjer, u Europi, za Q3 2017, manje od 1 posto pretplatnika pay-TV koristi STB koji radi s operativnim sustavom Android.
Ipak, ovo je samo početak onoga što Dataxis vjeruje da će postati važano. Nedavno je Rostelecom, glavni ruski operater, najavio natječaj za isporuku 1 milijuna Android STB-ova.

Konačno, Android TV ne raste samo u pay-TV okruženju, već i na razini maloprodajnog tržišta i na Smart TV-u. Na maloprodajnoj razini, mnogi korisnici pronašli su načine upotrebe Android STB-ova za pristup piratskom sadržaju. Prema Federaciji protiv krađe autorskih prava u Velikoj Britaniji, preko milijun boxova s operacijskim sustavom Android prodano je preko maloprodajnog tržišta u protekle dvije godine – pri čemu 25 posto korisnika priznaje da će s njim pristupiti piratskom sadržaju.

Prodavači pametnih televizora koji upotrebljavaju Android TV još nisu glavni igrači, ali poznati su brendovi Sony, Skyworth, TCL, Philips i Sharp, a dva vodeća – Samsung i LG – imaju svoj OS, ali ovdje također, Android TV postaje značajan.

Komentari

comments

O Dragan Arunović

Pročitaj i ovo

TRT u partnerstvu sa BH Telecom

TRT Arabi je osigurao saradnju sa IPTV mrežom BH Telecom. Emitovanje na kanalu 11 , …