27 svibnja, 2022 2:52 am

Torenti prenose novi zloćudni malver

Microsoft upozorava milione korisnika operativnog sistema Windows 10 da je u poslednje vreme povećan broj napada na korisnike koji preuzimaju različite sadržaje sa piratskih sajtova.Upozorenje,se odnosi na “obične” i premijum korisnika, poteklo je od kompanije Security Intelligence Team, koja se bavi internet bezbednošću. Ona je, u objavi na društvenim mrežama, korisnike upozorila na novi talas malver pretnji koje se šire putem torent fajlova.Kako se veliki broj ljudi širom sveta nalazi u kućnoj izolaciji zbog pandemije koronavirusa, rast upotrebe brojnih legalnih onlajn servisa odražava se i na torent sajtove.

Tako se među torent fajlovima našao maliciozni VBScript, koji od kompjutera koji je “zarazio” pravi mašine za nezakonito rudarenje,bez znanja žrtava. Kao mamci se najčešće koriste popularni filmovi,i drugi sadržaji koji se često preuzimaju.Tako se među torent fajlovima našao maliciozni VBScript, koji od kompjutera koji je “zarazio” pravi mašine za nezakonito rudarenje, i to bez znanja žrtava.Napad počinje tako što se maliciozni fajl na uređaj otpremi u okviru .zip foldera u kojem je i torent za film, koji se pokreće u trenutku kada se otvori kompresovani sadržaj. Iako je retko koja pretnja uspela da ugrozi popularnost piratskih sajtova, korisnicima se preporučuje da se drže regularnih sajtova za prikazivanje i preuzimanje sadržaja.

Komentari

comments

O satelit74

Veliki entuzijasta satelitske tehnike. Sa velikom voljom i veseljem prenosi satelitske vijesti čitateljima već nizom godina. Posebna strast je informiranje čitatelja gdje i kako gledati prijenose fudbala, tenisa, košarke i formule...

Pročitaj i ovo

Twitter kupio mobilnu platformu OpenBack

Društvena mreža Twitter je kupila mobilnu platformu OpenBack radi poboljšanja obaveštenja i da zadrži ljude …