20 svibnja, 2024 11:46 pm

Skype roboti dostupni za Web te Mac inačicu

Autor: Nino Krstačić

e-mail: nino.krstacic@sat-multimedia.com

ss2

Korištenje Skype servisa za komunikaciju, uvelike te odavna je ušlo u naše živote. Microsoft koji je na čeku Skypea, odavno pokušava Skype podignuti na novu ljestvicu. Kroz redizajn, kroz značajke, sučelje (za Windows 10), no sada je na red došlo potpuno nešto novo. Riječ je o botima, odnosno o „malim (virtualnim) robotima“ koji Skype korištenje čine ugodnijim. Odnosno pomažu korisnicima u pronalasku prijatelja, samom pisanju poruka, slanju datoteka te sličnim zadaćama.

Boti nisu ništa novo za Microsoft, podsjetimo kako je iste Skype već implementirao u svoju Bing tražilicu kao i u tražilicu Fotografija. Premda su boti za Skype dostupni odavno kada govorimo o aplikaciji za Windowse, red je da se oni sada „udomaće“ i u inačicama Skype servisa za komunikaciju putem Web sučelja i u aplikaciji za Apple Mac, odnosno popularni OS X. Što će sami korisnici Skypea reći na ovo ostaje za vidjeti. Slobodno nam i vi napišite kako se vama dopadaju boti pri Skypeu.


Vezani članci:

Skype for Business za jednostavnije uključivanje na sastanke i za Hrvatsku

Grupna komunikacija Skype-a za Android i iOS

Skype Translator dostupan Desktop korisnicima

Komentari

comments

O Nino Krstacic

Autor mnogih IT članaka, svojevremeno suvlasnik IT portala. Gaji velike osjećaje prema IT sektoru te uživa u njemu (naravno koliko mu to primarni posao dopusti). Svaki članak piše na sebi svojstven način te ima poseban pristup informacijama i donošenju istih.

Pročitaj i ovo

AGON by AOC širi svoju novu G4 gaming seriju

Piše: Darko Brlečić AGON by AOC – jedan od vodećih svjetskih brendova gaming monitora i …