13 lipnja, 2024 10:42 pm

Zašto morate održavati zemaljsku antenu?

Zajednički antenski sustav – ZAS

Andrija Jovićević

Sve većim proširenjem kablovske i nakon njih telekom operatera u televizijski sektor kućanstva zbog svojih predstvnika ne razmišljajući i sa druge strane neupućenih u osnovne zakone tek kod većih elementarnih nepogoda nažalost budu suočeni svojom krivicom da mu se građani u stambenim zgradama ne mogu pravovremeno informirati.

Jučer je u Zagrebu nakon potresa u većim dijelovima grada nestalo struje, što se vrlo brzo saniralo. Telekom operater HT nažalost to nije uspio sanirati i stanovnici su ostali na širem području grada Zagreba bez interneta. Više manje što se tiče interneta, ali ostali su bez onog najosnovnijeg što je potrebno u ovim kritičnim vremenima, bez televizije i pravovremenog informiranja.

Sad ti svi stanari koji koriste u ovom slučaju MaxTV ostali su bez televizije i mogućnosti pravovremeno se informirati. Predstavnici odjednom dobivaju gomilu poziva zašto im ne radi antena na utičnici, Zajednički antenski sustav(ZAS)?

Dužnost svakog predstavnika stanara je da održava Zajednički antenski sustav (ZAS). Stambene zgrade u novogradnji moraju imati prema građevinskom i telekomunikacijskom zakonu antenski sustav sa nacionalnim, lokalnim kanalima da bi se mogli građani informirati. Svi zajednički atenski sustavi se moraju održavati kao i sve u stambenim zgradama.

Apeliramo na građane i predstavnike da održavaju zajedničke antenske sustave (ZAS). Ne dozvoljavajte da Vam kabelski operateri ulaze u vaše antenske sustave i devastiraju da ih ne možete održavati. Stanovnici zgrada ne dozvolite da Vam predstavnik ne želi održavati vaš antenski sustav. Plaćate pričuvu iz tog osnovnog razloga da se održavaju svi dijelovi zgrade.

Zaključajte ormate i kontrolirajte pristup da bi imali ispravne antenske sustave kako bi  ga mogli koristiti kad Vam zatrebaju.

Nemojte dozvoliti da ostanete slijepi i gluhi kad Vam je to najpotrebnije.

Koristite bilo kojeg operatera kad radi, ali imajte razervnu soluciju u ispravnom stanju.

Ako su Vam potrebne dodatne informacije oko zajedničkih antenskih sustava i najbolja rješenja oko prelaska na DVB-T2 H.265 slobodno se javite www.giritech.hr

Imamo kompletna rješenja za male i velike antenske sustave (stambene zgrade, hosteli, hoteli, apartmani)

HT / ISKON 22.03.2020 ?

Kad ovako jedan sustav padne kod opereatera, padaju svi korisnici ne samo u jednom gradu, nego i u okruženu

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

Terra TA-126 antensko pojačalo

Andrija Jovićević odličnih karakteristika Terra Electronic tvrtka konstantno izbacuje na tržište odlične proizvode. Ovom prilikom …