24 rujna, 2023 3:57 pm

YouTube blokira korisnike koji blokiraju reklame

Platforma YouTube rešila je da stane na put gledalacima koji koriste blokatore reklama za vreme gledanja video sadržaja.Korisnici YouTubea dobili su upozorenje u vidu poruke da će reprodukcija video sadržaja biti blokirana nakon tri odgledana videa. U upozorenju se ističe da će biti e sprečiti da nastave sa gledanjem  ukoliko ne prestanu koristiti adblocker ili ne stave veb stranicu na svoju belu listu.

“Reklame omogućavaju YouTubeu da ostane besplatan za milijarde korisnika širom sveta”, navodi se u obaveštenju. YouTube predlaže svojim korisnicima da uzmu pretplatu za YouTube Premium kako bi izbegli reklame. U prethodnom periodu YouTube je  prikazivao pop-up obaveštenja korisnicima blokatora reklama, ističući ih da tako krše pravila korištenja platforme.

Ako korisnici budu i dalje koristili  adblocker, biće im uskraćeno gledanje video sadržaja.Za sada se ova pravila primjenjuju na mall broju korisnika. YouTube uglavnom zaradu dobija od reklama, ali je prihod opao u zadnja tri meseca pa  možemo očekivati da se nova pravila primene i na sve korisnike.

Komentari

comments

O Dragan Brčina

Veliki entuzijasta satelitske tehnike. Sa velikom voljom i veseljem prenosi satelitske vijesti čitateljima već nizom godina. Posebna strast je informiranje čitatelja gdje i kako gledati prijenose fudbala, tenisa, košarke i formule...

Pročitaj i ovo

Kineski oprez prema spajanju industrije čipova je razuman

Intel je u srijedu prekinuo svoju akviziciju Tower Semiconductora vrijednu 5,4 milijarde dolara, što su …