27 svibnja, 2022 2:44 am

XPG memorija i SSD-ovi podržavaju najnoviju Intelovu platformu Z590

 Andrija Jovićević

XPG, dobavljač sustava, komponenti i perifernih uređaja za igrače, profesionalne e-sportaše i obožavatelje tehnologije koji bilježi brz rast, blisko je surađivao s četiri glavna proizvođača matičnih ploča (tvrtkama ASUS, MSI, GIGABYTE i ASRock) na testiranju i optimizaciji performansi XPG-ovih najnovijih DDR4 memorijskih modula i PCIe Gen 4×4 SSD-ova na platformi Intel® Z590. Rezultati su pokazali da je XPG-ov DDR4 memorijski modul overclockiran na impresivne brzine do 5600 MHz/s, dok je XPG SSD dosegao brzine do 7100 MB/s.

XPG SPECTRIX D50 postavlja novi brzinski rekord na platformi Z590

Koristeći predstavljanje Intelove najnovije platforme Z590, XPG Overclocking Lab (XOCL) iskoristio je XPG-ovu najpopularniju memoriju za overclockiranje SPECTRIX D50 za testiranje te platforme. XOCL je testirao modul blisko surađujući s dvama globalno vodećim robnim markama matičnih ploča, uključujući MSI i GIGABYTE, radi postizanja performansi overclockiranja do 5600 MHz uz zadržavanje izvrsne stabilnosti pri tako velikim brzinama. Tim rezultatom postavljen je novi standard brzine overclockiranja memorije na platformi Intel Z590 koji pokazuje sjajan potencijal modula SPECTRIX D50 za e-sportove i kreativce.

XPG GAMMIX S70 dosegnuo brzinu čitanja od 7100 MB/s

Osim memorije, XOCL testirao je svoj najnoviji PCIe Gen 4×4 SSD na platformi Z590 u kombinaciji s matičnim pločama četiriju robnih marki, uključujući MSI, GIGABYTE, ASUS i ASRock. Rezultati su bili obećavajući – GAMMIX S70 dosegao je stalne brzine sekvencijalnog čitanja do 7100 MB/s, dok su performanse nasumičnog čitanja nadmašile 740 000 ulazno-izlaznih operacija u sekundi. Bilo da se radilo o prijenosu velikih datoteka ili izvođenju zahtjevnih aplikacija za igranje ili stvaranje sadržaja, testni rezultati koje je dobio XOCL svjedoče o sposobnosti SSD-a GAMMIX S70 da zadovolji potrebe zahtjevnih igrača i kreativaca.

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

Twitter kupio mobilnu platformu OpenBack

Društvena mreža Twitter je kupila mobilnu platformu OpenBack radi poboljšanja obaveštenja i da zadrži ljude …