22 lipnja, 2024 4:28 am

Xiaomi predstavlja Android TV box s 4K i HDR podrškom

Autor: Darko Brlečić

xiaomiandroidtv-1l

Tvrtka koja proizvodi konkurentne android mobilne telefone odlučila je napraviti mali iskorak. Kreirala je vlastiti Android TV box koji podržava 4K rezoluciju te ima podršku za HDR. Xiami Mi Box je svojevrsni media player baziran na operativnom sustavu Android, te posjeduje WiFi i HDMI 2.0a.

Xiaomi Mi Box je ujedno prvi media player s podrškom za VP9-PROFILE2 , što u praksi znači daon može strimati YouTube u HDR-u kao i Netflix. Iz Xiamoia stiže najava za dobivanje podrške za HDR10 (tzv. otovreni format) i HLG (format za emitiranje), sve za obradu HDR razine, za 4K koji podržava do 60fps a sve preko HDMI 2.0a priključka.

Najnoviji media palyer Android TV 6.0 podržava sve standardne mogućnosti, uključujući Google Cast i glasovno pretraživanje (Voice search). Korisničko sučelje izgleda poput svakog Android TV uređaja s pristupom aplikacijama kao što su – Netflix, Plex, Ted, Hulu, Vudu i Vevo iz Google Playa.

Uz uređaj u paketu se nalazi bluetooth daljinski. Unutar uređaja se nalazi četvero-jezgreni procesor, 3+2 GPU, 2GB RAM-a. Novi media player ima samo 8 GB ugrađene pohrane, no ona se može proširiti dodavanjem vanjskog HDD-a na USB priključak.

Cijena i dostupnost je trenutno nepoznata.

xiaomiandroidtv-2l

Info: www.mi.com

Komentari

comments

O Darko Brlečić

Pročitaj i ovo

Evolucija Soundbar Zvučničkih sustava: Od početaka do današnjih Dana

Nekad su vladali jeftini 5.1-kanalni sustavi kućnog kina u kutiji, ali to je bilo prije …