19 svibnja, 2022 5:34 pm

WIREWORLD MREŽNI KABELI

Wireworld Druga generacija mrežnih  flat kabela

Darko Brlečić

Wireworld Cable Technology, jedan od snažnijih imena u svijetu audio/video kabela nedavno je predstavio svoju drugu generaciju Ethernet kabela. Da, dobro ste pročitali drugu generaciju Ethernet kabela.

Radi se o tome da navedeni proizvođač pokušava izvući maksimum iz poznatih standarda. Tako između ostaloga službene kategorije mrežnih kabela (Cat5/6/7/8) uključuju samo kabele s međuupredenim paricama, unutar tih  parica se nalazi vodič ne baš visoke čistoće što kod modernih aplikacija može stvarati problem u brzini/količini prijenosa podataka.

Wireworld kod nove generacije mrežnih kabela koristi oprobanu/patentiranu tehnologiju plosnatog dizajna s troslojnom zaštitom i Composilex 3 izolacijom. Patentirani dizajn “Tite-Shield”  koji se koristi u ovim kabelima postavlja vodiče paralelno, a svaki od četiri para izoliran je od ostalih posebno gustom troslojnom zaštitom, a sve u svrhu zaštite od vanjskih šumova.

Proizvođač navodi da ovaj plosnati dizajn toliko je učinkovit u izoliranju šumova, ali učinkovit u distribuciji signala, u odnosu na klasični mrežni kabel ovaj proizvod  je značajan iskorak.

Nova tri mrežna kabela razlikuju se samo po svojim vodičima.

Chroma 8 je žuta s bakrenim vodičima OFC standard.

Starlight 8 je crven s OFC vodičima presvučenim sa srebrom.

Platinum Starlight 8 je srebrni  s vodičima izrađenim od srebra, dok je  konektor pozlaćen.

Nova generacija Wireworld mrežnih kabela nije namijenjena samo za računalne sustave, nego i za spajanje pametnih televizora, sveprisutnijih mrežnih audio strimera.Dakle, tu je uključena i zahtjevnija populacija…

 

http://www.wireworldcable.com/

 

Komentari

comments

O Darko Brlečić

Pročitaj i ovo

Mreža Donalda Trampa doživela fijasko

Truth Social platforma najavljivana kao veliki povratak Donalda Trampa na društvene mreže,pokazala se kao veliki …