20 svibnja, 2024 11:14 pm

Vipnet predstavio rješenje za upravljanje mobilnim uređajima

vipnet logo

Vip MDM (Mobile Device Management) cjelovito je rješenje koje velikim poslovnim korisnicima omogućuje sigurno upravljanje pametnim telefonima, tabletima, aplikacijama i podacima uz povećanje mobilne produktivnosti.

MDM usluga omogućuje jednostavno i centralizirano upravljanje i kontrolu sigurnosnih postavki mobilnih uređaja 24 sata dnevno, a omogućuje i zaštitu informacija i podataka u vlasništvu tvrtke putem opcije selektivnog brisanja podataka u slučaju kada je mobilni uređaj izgubljen, ukraden ili drukčije kompromitiran. Funkcija upravljanja mobilnim aplikacijama (MAM) omogućava sigurnost, pristup izabranim i odobrenim aplikacijama na svakom mobilnom uređaju te razdvajanje aplikacija i podataka tvrtke na mobilnom uređaju od aplikacija i podataka zaposlenika. Vip MDM sadrži i alat za pristup, sinkronizaciju i sigurnost pri dijeljenju mobilnih sadržaja, podataka i datoteka putem mobilnih uređaja uz nadzor i kontrolu pristupa dokumentima.

Vip MDM rješenje bazirano je na tehnologiji Citrix XenMobile, koju je Gartner tri godine za redom uvrstio na listu svjetskih lidera na području upravljanja mobilnim uređajima. Usluga je namijenjena velikim poslovnim korisnicama, a istraživanje koje Vipnet proveo pokazalo je da više od 60 posto ispitanih tvrtki namjerava u budućnosti implementirati MDM rješenje.

Vip MDM rješenje se sastoji od pohrane podataka koje na poslužitelje rješenja u Vip podatkovnom centru šalju mobilni uređaji pomoću klijentske aplikacije (WorxHome) instalirane na uređaje, te korištenja internetske aplikacije (XenMobile upravljačka konzola), smještene na poslužiteljima Vipneta, koja omogućuje IT adminu tvrtke uvid i upravljanje njihovim uređajima u Hrvatskoj ili inozemstvu u realnom vremenu.

Vipnet u potpunosti preuzima ulogu implementacije i održavanja Vip MDM rješenja koje je smješteno u Vip podatkovnom centru u Zagrebu na Žitnjaku, dok korisnici dobivaju alate za upravljanje pametnim telefonima, tabletima, mobilnim aplikacijama i podacima.

Vipnetov podatkovni centar opremljen je po najvišim standardima i u svakom trenutku nudi sigurnost opreme od vanjskih i unutarnjih nepoželjnih utjecaja te je nositelj ISO/IEC 27001 certifikata koji potvrđuje najvišu razine korisničke sigurnosti zaštite podataka. Podatkovni centar 24 sata dnevno i 365 dana u godini fizički osiguravaju stručno osposobljene osobe putem kontrole pristupa centru, videonadzora, vatrodojavnim i vatrozaštitnim sustavom, a kako bi se u svakom trenutku osigurali vrhunski uvjeti, centralni nadzorno-upravljački sustav prati elektromagnetske priključke, stanje opreme te rad agregata i klimatizacijskih jedinica.

Ovisno o potrebama, korisnik odabire između tri verzije proizvoda XenMobile MDM edition, XenMobile Advanced edition ili XenMobile Enterprise edition za čije korištenje plaća 30, 40 ili 50 kuna mjesečno* po mobilnom uređaju.

Vip MDM uz kolokaciju, cloud usluge te Office 365 uslugu, predstavlja širenje Vipnetova ICT portfelja kompletnih rješenja za poslovne korisnike.

Veliki poslovni korisnici se o Vip MDM rješenju mogu informirati na cloudmarket.vip.hr gdje se mogu i predbilježiti za korištenje usluge.

 

* Cijene su iskazane bez PDV-a

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

AGON by AOC širi svoju novu G4 gaming seriju

Piše: Darko Brlečić AGON by AOC – jedan od vodećih svjetskih brendova gaming monitora i …