23 srpnja, 2024 11:12 pm

Nokia započinje proizvodnju nosivih uređaja

Autor: Nino Krstačić

n2

Finska tvrtka „Nokia“ koja je davnih dana bila poznata kao proizvođač mobitela te u novije vrijeme pametnih telefona pokretanih Windows Phone platformom, okreće se novom načinu proizvodnje te plasmanu na tržište.

Ako je vjerovati za sada pojedinim informacijama upravo bi Nokia nakon prodaje udjela odnosno davanja u zakup proizvodnje te plasmana pametnih telefona tvrtki Microsoft, te okretanja održavanju GPS sustava i karata, Nokia ulazi u potpuno novi proizvodni proces.

Prisjetimo se kako je Nokia pred neke dvije godine predala patent za pametnu narukvicu, koja bi uz pomoć Nokia pametnih telefona pokretanih Windows Phone (sada Windows Mobile) operativnim sustavom, korisniku značajno olakšavala svakodnevne zadaće.

Upravo je s tim razlogom Nokia ponovno započela proces predaje sve potrebne papirologije kako bi što prije započela proizvodnju nosivih uređaja. Premda za sada nije poznato hoće li riječi biti o pametnim narukvicama ili pametnim satovima, iz Nokie tvrde kako će potonji uređaji biti kompatibilni s Microsoft Mobile pametnim telefonima (što je svakako i očekivano).

Nadamo se kako neće mnogo vremena proteći a da ne vidimo prve nosive uređaje iz Nokie, upravo onakve kakvi su bili i koncepti pred dvije godine.

Komentari

comments

O Nino Krstacic

Autor mnogih IT članaka, svojevremeno suvlasnik IT portala. Gaji velike osjećaje prema IT sektoru te uživa u njemu (naravno koliko mu to primarni posao dopusti). Svaki članak piše na sebi svojstven način te ima poseban pristup informacijama i donošenju istih.

Pročitaj i ovo

34M2C6500

    Pripremite se za izvanredno gaming iskustvo uz impresivnu kvalitetu slike. Novi Philips Evnia 34M2C6500 monitor, obogaćen snažnim …