19 svibnja, 2024 2:08 pm

Viber u Hrvatsku uvodi “zaštitu poziva”

Poznata kompanija za pružanje usluga komunikacije preko audio i video poziva, slanje poruka Rakuten Viber uvela je novu opciju koja će sa dopasti mnogim korisnicima. Identifikacija pozivatelja sada je dostupna hrvatskim korisnicima Androida i omogućava im zaštitu od spama.Od sada će prilikom dolaznih poziva s nepoznatih brojeva, korisnici Vibera videti poruku upozorenja koja označava poziv kao ‘siguran’ ili kao mogući spam.

Identifikacija pozivatelja štiti privatnosti i sigurnosti koje Rakuten Viber nudi svojim korisnicima kako bi komunicirali slobodno. Ova opcija pomaže korisnicima da vide kada je sigurno odgovoriti na poziv s nepoznatog broja. Korisnici  se mogu prijaviti kako bi aktivirali mogućnost identifikacije svih primljenih poziva, čak i kada ih zove neko ko ne koristi Viber.

Komentari

comments

O Dragan Brčina

Veliki entuzijasta satelitske tehnike. Sa velikom voljom i veseljem prenosi satelitske vijesti čitateljima već nizom godina. Posebna strast je informiranje čitatelja gdje i kako gledati prijenose fudbala, tenisa, košarke i formule...

Pročitaj i ovo

Ilon Mask pokreće Xmail, konkurenciju Gmail-u

Generalni direktor “Tesle” i kompanije “Spejsiks” Ilon Mask objavio je na  društvenoj mreži X da uskoro …