29 rujna, 2023 9:13 am

VIAPLAY NA NOVIM TRŽIŠTIMA

Nordijski Viaplay kreće u proboj na šire europsko tv tržište. To bi moglo stvoriti pravi konkurentski boom prema ostalim streaming tv servisima.

Piše: Darko Brlečić

Nordic Entertainment Group (NENT Group), jedna od najbrže rastućih streaming grupa na svijetu, lansirat će svoju streaming uslugu Viaplay na pet novih tržišta do kraja 2023. Viaplay će se pojaviti u Velikoj Britaniji u drugoj polovici 2022. godine, a zatim u Kanadi, Njemačka, Austrija i Švicarska tijekom 2023. Viaplay će tada biti prisutan u ukupno 16 zemalja, u usporedbi s prvotnim ciljem od 15 objavljenim u studenom 2020. NENT Grupa također je povećala svoj cilj prema ukupnom broju pretplatnika Viaplay do kraja 2025. s približno 10,5 milijuna na približno 12 milijuna, od kojih se sada očekuje da će približno 6 milijuna doći s međunarodnih tržišta, u usporedbi s prvotnim ciljem od približno 4,5 milijuna.

Anders Jensen, predsjednik i izvršni direktor NENT grupe: “Pojačali smo tempo i razmjere međunarodne ekspanzije Viaplay -a. Stekli smo praktički sva međunarodna sportska prava koja smo ciljali i za više ciklusa u nekoliko slučajeva; dodali smo još jedno tržište našem ambicije za uvođenje, potpisani inovativni ugovori o partnerstvu i podigli ljestvicu kada su u pitanju naša ulaganja u izvorni sadržaj. Zbog toga povećavamo ciljeve pretplatnika i rasta prihoda, kao i ciljnu razinu profitabilnosti. Ulažemo više kratkoročno za stvaranje još većih dugoročnih prinosa zbog znatne operativne poluge koju to stvara. Trenutno ulažemo u ovaj rast kako bismo iskoristili priliku stvorenu kako se prelazak na potrošnju streaming videa nastavlja ubrzavati,a potražnja za visokokvalitetnim i lokalno relevantnim pričama raste “.

Viaplay usluga Nordic Entertainment Group AB (publ) (NENT Group) dostupna je u Švedskoj, Danskoj, Norveškoj, Finskoj, Islandu, Estoniji, Latviji, Litvi i Poljskoj. Viaplay će se lansirati u SAD -u 2021. godine, te u Nizozemskoj i Velikoj Britaniji 2022. godine, a slijede ga Kanada, Njemačka, Austrija i Švicarska do kraja 2023. Radimo streaming usluge, TV kanale, radijske postaje i produkcijske kuće, a naša svrha je pričati priče, dodirivati ​​živote i širiti svjetove. Sa sjedištem u Stockholmu s globalnom perspektivom, NENT Grupa uvrštena je na Nasdaq Stockholm (`NENT B ‘).

https://www.nentgroup.com/

Komentari

comments

O Darko Brlečić

Pročitaj i ovo

TV NOVA proslavila četiri godine postojanja

TV NOVA proslavila je četiri godine rada  i za to vreme postala najgledanija kablovska televizija …

Odgovori