18 lipnja, 2024 5:42 am

Usher Audio UA-50

Od svog osnutka 1972. pa do današnjih dana ,Usher je nastavio podržavati izvornu namjeru proizvodnje najkvalitetnijih audio proizvoda. Akumulirao je duboko znanje o tehnologiji zvučnika tijekom 50 godina, bilo da se radi o dizajnu, razvoju i  izboru zvučnika.  Zvučnik ua-50 stilski je posebno razvijen za 50. godišnjicu  osnivanja kompanije.

Piše: Darko Brlečić

UA-50 usvaja vrlo tešku tehnologiju zakrivljenog drva za oblikovanje simetričnog oblika sa širokim prednjim i uskim prednjim dijelom, kako bi se smanjila refleksija unutarnjeg stražnjeg vala naprijed i natrag, au isto vrijeme, dizajn luka je također u skladu sa zahtjevima i zahtjevima performansi. Debljina savijenog drva je 30 mm, osim što osigurava dovoljnu krutost kabineta, također vodi računa o umjerenim karakteristikama, potiskuje vibracije i učinkovito sprječava parazitski prizvuk uzrokovan vibracijama kabineta. Površinska mreža  koristi se za izradu obojenog ormarića i kvalitete zvuka vibracija kabineta. Kvaliteta zvuka vibracija kabineta podržana je metalnim mrežastim poklopcem, koji uzima u obzir potrebe zaštite monomera i prijenos bez utjecaja na kvalitetu zvuka Osim toga, tu je i posebna donja strana zvučnika s konusnim sjedištem za postolje,  koja se može dodatno spojiti s ravninom za postavljanje.

Za obilježavanje Usherove 50. godišnjice,  model UA-50 koristi  1,25-inčnu dmd dijafragmu od kompozitnog materijala “dijamant-metal-dijamant”. Ta visokotonska jedinica prevladava  problem izobličenja prethodnog kompozitnog monomera dijafragme ispod visokotonca s metalnom dijafragmom i pruža izvrsnu visokofrekventnu ekstenziju i izvedbu čiste kvalitete zvuka. Alto monomer Srednjetonska  jedinica promjera 5,25 inča izrađena je od kompozitnog materijala stožasti konus od kompozitnog materijala vlakna  i ima prigušujući premaz  i čvrst ovjes  Postignuta je izvedba krutosti i unutarnjih strana. Brz odziv i niska izobličenja i linearne karakteristike daju najčišću zdravu  tonsku osnovu.

Niskotonski zvučnik velikog promjera promjera 8 inča uglavnom je izrađen od papirnatih vlakana, a zatim mu je dodano karbonsko vlakno kako bi se održala potrebna krutost potrebna za niskofrekventno proširenje. Ima odgovarajuće karakteristike niskofrekventnog proširenja,  dinamiku i potrebnu elastičnost.

Tehničke natuknice:

3-stazni sustav:

Visokotonac 1,25″ (9980-20DMD)

Srednjetonac 5,25″ (0535K)

Woofer 8″ (8955A1)

Osjetljivost: 87 dB @ 1 watt / 1 m

Nazivna impedancija: 8 ohma

Frekvencijski odziv (-3 dB): 32 Hz ~ 40 kHz

preporučena snaga pojačalar: 130 watta

Frekvencije skretnice: 400 Hz, 2,3 kHz

Masa: 28 kg (uključujući bazu)

Dimenzije (šxdxv): 31,5 cm x 44 cm x 60 cm

Komentari

comments

O Darko Brlečić

Pročitaj i ovo

McIntoshov Bluetooth uređaj čini vaš hi-fi bežičnim

McIntosh je lansirao Bluetooth hi-fi uređaj pozicioniran kao izbor za audiofile. Piše: Darko Brlečić McIntosh …