18 lipnja, 2024 5:17 am

Ugašen poznati YouTube kanal Linus Tech Tips

Poznati YouTube kanal o tehnologiji Linus Tech Tips je ugašen.Najpre je hakovan,da bi potom počeo da promoviše kripto prevare, a zatim je ugašen. Hakeri su  strimovali snimljen razgovor između Ilona Maska i Džeka Dorsija, promovišući kripto prevaru.Linus Tech Tips, YouTube kanal  je pokrenuo kanađanin Lajnus Sebastijan,  2008. godine i postao je popularan mnogim ljubiteljima tehnologije, imao je preko  15 miliona pretplatnika. To je glavni kanal kompanije Linus Media Group, koja  ima još nekoliko kanala.

Nakon preuzimanja ovog YouTube kanala, pretplatnicima je emitovan  razgovor između Ilona Maska i Džeka Dorsija, na ekranu su se pojavljivali linkovi koji su vodili prema kripto prevarama. Slična stvar se dogodila prošle godine   kada su hakeri preuzeli YouTube kanal britanske vojske, pa se pretpostavlja da je u pitanju ista hakerska grupa.YouTube je ugasio Linus Tech Tips kanal zbog kršenja politike korišćenja, zatim su hakeri prešli na drugi kanal – TechLinked – kojem je promenjeno ime u “Tesla” i   puštali strim Ilona Maska, posle čega je kanal   ugašen.

Komentari

comments

O Dragan Brčina

Veliki entuzijasta satelitske tehnike. Sa velikom voljom i veseljem prenosi satelitske vijesti čitateljima već nizom godina. Posebna strast je informiranje čitatelja gdje i kako gledati prijenose fudbala, tenisa, košarke i formule...

Pročitaj i ovo

YouTube uvodi igranje igrica preko Playables

YouTube je u zadnjih nekoliko meseci testirala opciju „Playables“, koja se koristi za igranje besplatnih …