3 lipnja, 2023 2:41 am

Gasi se piratski sajt Zippyshare

Krajem marta (ožujka)gasi se jedan od omiljenih sajtova za delenje piratskog sadržaja Zippyshare . Bilo da redovno ili povremeno preuzimate piratski sadržaj   sigurno ste na raznim forumima nailazili na Zippyshare linkove preko kojih ste mogli preuzeti neki film,pesmu,igricu ili nešto drugo. Zippyshare je najavio da će se ugasiti stranicu do kraja marta (ožujka )2023.Zippyshare je stranica za besplatno delenje fajlova. Pokrenuta je pre 17 godina.Prenosimo obaveštenje o gašenju Zippysharea :

Odlučili smo da na kraju meseca ugasimo projekt. Molimo vas da uradite backup svojih važnih fajlova, imate skoro dve nedelje da to učinite.Postoji nekoliko razloga za gašenje:
Od 2006. smo na tržištu  kao sajt za besplatno delenje fajlova koji se finansira putem  reklama. Međutim, sve manje i manje ste nas posećivali prethodih godina. Pretpostavljamo da sve konkurentske kompanije za skladištenje fajlova na tržištu izgledaju bolje, nude bolje performanse i više funkcija.Postoje razne vrste softvera za blokiranje reklama, ugrađene u preglednik, kao njegov dodatak ili u obliku DNS .Svi ih koristimo, ali oni oduzimaju kontrolu koju korisnik ima nad sajtom. Tako smo ušliu začarani krug – kako bi platili serversku infrastrukturu potrebno je postaviti dodatne reklame, zbog čega su korisnici koristili dodatan softver za blokiranje – i došli smo do točke gde smo danas.Rast cene struje tokom prethodnih godinu dana se povećala 2,5 puta, što je zbog velikog broja servera, dovelo do velikog povećanja troškova koje ne možemo da finansiramo.Postoji još dosta manjih razloga, ali verojatno niko ne bi to želeo čitati. sažetak svega je da više nismo u mogućnosti održavati stranicu. Možete nam poslati komentare na support@zippyshare.com .Hvala vam što ste bili uz nas tokom prethodnih godina.

Komentari

comments

O Dragan Brčina

Veliki entuzijasta satelitske tehnike. Sa velikom voljom i veseljem prenosi satelitske vijesti čitateljima već nizom godina. Posebna strast je informiranje čitatelja gdje i kako gledati prijenose fudbala, tenisa, košarke i formule...

Pročitaj i ovo

YouTube Music uvodi praćenje teksta pesme

Platforma You Tube Music uvodi novu opciju praćenje tekstova  pesama. Time je napravila iskorak za …