17 lipnja, 2024 3:01 pm

Twitter prodaje milijardu ipo neaktivnih naloga

Izvršni direktor „Tvitera“ Ilon Mask planira da proda milijardu i po neaktivnih naloga na onlajn aukciji.Prodaja je deo planova da se generiše prihod za tu društvenu mrežu, za koju Mask tvrdi da dnevno gubi četiri miliona dolara. Mask je kupio Twitter u oktobru prošle godine za 44 milijarde dolara i okrivio je za gubitke grupe aktivista koje vrše pritisak na kompanije da se ne reklamiraju.

Od je uveo nove metode da poveća zaradu novca, uključujući i prodaju plavih znakova za autentifikaciju za 8 dolara mesečno. Onlajn aukcija  korisničkih imena povezanih sa neaktivnim nalozima mogla bi  popraviti finansijsko stanje kompanije,ali stručnjaci navode da će mali deo od milijardu i po nekorišćenih naloga imati neku značajnu vrednost.Još nije sigurno da li će „Tvitter“  sprovesti aukciju, mada je Mask ranije rekao da će kompanija obrisati naloge koji dugo nisu aktivni.

Komentari

comments

O Dragan Brčina

Veliki entuzijasta satelitske tehnike. Sa velikom voljom i veseljem prenosi satelitske vijesti čitateljima već nizom godina. Posebna strast je informiranje čitatelja gdje i kako gledati prijenose fudbala, tenisa, košarke i formule...

Pročitaj i ovo

YouTube uvodi igranje igrica preko Playables

YouTube je u zadnjih nekoliko meseci testirala opciju „Playables“, koja se koristi za igranje besplatnih …