19 svibnja, 2024 1:57 pm

Denon DCD-1700NE

Već duže vrijeme slušam i čitam po medijima o smrti fizičkih medija za zvuk i sliku. Vrlo često su ti napisi bez ikakva utemeljenja. Produkcijske kuće redovito izbacuju nove naslove, kako na vinylu tako i na CD-u. Također proizvođači audio opreme redovito proširuju svoju etabliranu nišu. Jedan od takvih je  Japanski Denon.

Piše: Darko Brlečić

Sve na jednom mjestu za reprodukciju CD-ova, SACD-ova i zvuka visoke rezolucije . Novi punokrvni CD/SACD reproduktor pod oznakom DSDS-1700NE. Ljubiteljima fizičkih digitalnih medija godi spoznaja da se još uvijek može naći ozbiljan reproduktor koji  može reproducirati bilo koji disk od CD-a do SACD-a, pa čak i DVD-R/RW i DVD+R/RW koji drže DSD i datoteke visoke rezolucije.  DCD-1700NE podržava visoku razlučivost  do 192kHz/24-bit PCM i 5.6MHz DSD, uređaj ne posjeduje USB konekciju.  Po navodima proizvođača ,  Advanced AL32 Processing Plus i diskovnom pogonu klase S.V.H, 1700E može upravljati , vjernom reprodukcijom s optimalnom točnošću, te može obnavljati  informacije  koje su izgubljene tijekom izvornog digitalnog snimanja.  Denon DCD-1700NE bi u maloprodaji trebao  koštati 1.400 eura.

Tehničke natuknice:

Frekvencijski raspon : SACD:2Hz – 50kHz (-3dB)
CD:2Hz – 20kHz (-0.5dB)

Signal/šum:                  SACD: 119dB
CD: 117dB

Digitalni procesor:    Advanced AL32 Processing Plus

Tip Diskova :               SACD/CD/CD-R/CD-RW
DVD-R/+R/-RW/+RW

Priključci:  RCA x1(izlaz), Optički audiox1 (izlaz), koaksijalni audiox1 (izlaz)

Komentari

comments

O Darko Brlečić

Pročitaj i ovo

SAD je usvojio zakon za zaštitu glazbenika od umjetne inteligencije

Tennessee je postao prva američka država koja je donijela zakon koji štiti glazbenike od umjetne inteligencije. Skraćeni naziv …