19 svibnja, 2024 3:28 pm

Tim Viasat Worlda dobio dvije zlatne nagrade Promax BDA Europe

 

 

Međunarodna medijska tvrtka Viasat World dobila je zlato za dvije od pet nominacija na dodijeli prestižne nagrade Promax BDA Europe – europske verzije glavne svjetske nagrade za izvanredna postignuća na području zabave, marketinga i dizajna.

Dodijeljene tijekom prošlotjedne ceremonije u Rimu, nagrade odaju počast timovima koji motiviraju strasne obožavatelje kako bi potaknuli publiku, otvarali dijaloge i gradili najveće brendove u zabavljačkoj industriji. Kreativne kampanje za Kraljeve otpada (eng. Scrap Kings) i Tajne o kraljevskim ubojstvima (eng. Royal Murder Mysteries) osvojile su zlato u kategorijama Spotovi za dokumentarne ili faktografske emisije te Ključni umjetnički prikaz ili plakat za emisiju, čime je kreativni tim tvrtke Viasat World čvrsto svrstan među najbolje u industriji. Ove emisije su ujedino postignule veliku popularnost na području regije, poglavito u Hrvatskoj i Srbiji.

Promotivnom spotu za emisiju o rušenju i ponovnom korištenju otpada Kraljevi otpada dodijeljeno je zlato u kategoriji Spotovi za dokumentarne ili faktografske emisije. S porastom faktografskih emisija koje prikazuju „muškarce u poslu“ na kanalu Viasat Explore, ali i konkurentskim kanalima, kreativni tim imao je zadatak snimiti spot koji će se istaknuti i doista dirnuti gledatelje. Tim se pouzdao u prepoznatljivost kultnog Željeznog prijestolja i obradio ga izvanrednim umjetničkim stilom s komičnim obratom te doista oživio Kraljeve otpada.

Kampanja kanala Viasat History za dokumentarnu emisiju Tajne o kraljevskim ubojstvima pod nazivom Prekid šutnje (eng. Breaking the Silence) odnijela je zlato u kategoriji Ključni umjetnički prikaz ili plakat za emisiju te ušla u finale u kategoriji Kampanja s ključnim umjetničkim prikazima ili plakatima. Prekid šutnje koncept je u pozadini niza portreta koji su nastali radi promoviranje emisije. Kreativni materijali vode nas u svijet tame i misterija u pozadini najkontroverznijih smrti u povijesti, a stvarne kraljevske figure koje su bile prisiljene na šutnju predstavljene su iza voštanih kraljevskih pečata. Slike prikazuju pečate kako pucaju dok svjedoci govore, čime se prekida duga šutnja.

Nominacija koja je upotpunila kvintet jest kreativni rad za novi sadržajni brend tvrtke Viasat World pod nazivom Epic Drama, program koji je stavljen na ključna tržišta Središnje i Istočne Europe u prosincu 2017. godine. Predstavljanje brenda u eteru moralo je prenijeti prijedlog novog i raskošnog programa – što je visokom produkcijom odgovaralo sadržaju programa.

Simon Mitchell zaključuje: „Stalno nastojimo pomicati granice i suprotstavljati se normama kreativnim materijalom koji proizvodimo kako bismo doista oživjeli naše brendove i sadržaj za naše cijenjene partnere i gledatelje. Ovim fenomenalnim pobjedama stali smo uz bok najboljem kreativnom materijalu na svijetu i pokazali našu predanost odličnosti.“

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

Persiana Fight HD novi sportski FTA kanal na 52E

Na satelitu TürkmenÄlem/Monacosat (52°E) pokrenut je novi besplatni (FTA) kanal visoke definicije (HDTV) pod brendom …