18 travnja, 2024 5:12 pm

HISPASAT i Global Skyware razvijaju rješenje za pružanje usluge satelitskih triple play servisa

HISPASAT, Španjolski operator satelitskih komunikacija, postigao je dogovor s Global Skywareom, tvrtkom Global Invacom Group Limited, svjetskim pružateljem opreme za satelitsku komunikaciju, kako bi razvio terminal koji omogućava integriranje satelitskih podataka, govornih i video usluga sa jednom satelitskom antenom.

Rješenje koje je razvio Global Skyware temelji se na “dichroic subreflektoru” koji je integriran u satelitskom širokopojasnom pristupnom terminalu i omogućava da Ka band (koji se koristi za podatke) prolazi kroz primopredajnik i Ku band (za video) odražava se na uređaj koji prima video signal, LNB (Low Noise Block). Subreflektor ima minimalan utjecaj na performanse i cijena se neće značajno razlikovati od konvencionalnog terminala. Ovaj sustav omogućuje jednoj jedinici da prima audiovizualne sadržaje u Ku bandu, kao i podatkovne usluge u Ka pojasu.

Kroz ovu satelitsku antenu HISPASAT-ovi sateliti moći će pružiti konvergentne usluge s istog orbitalnog položaja, čime se sadašnja ponuda može proširiti s minimalnim utjecajem na korisničku opremu. Sustav je u potpunosti kompatibilan s različitim davateljima internetskih usluga dostupnih na tržištu, što pruža veliku fleksibilnost pružateljima usluga koji rade s HISPASAT-om.

Ova su rješenja idealna za orbitalne pozicije od 30ºW i 61ºW, koje su referentne pozicije za Europsko i Latinoameričko tržište te imaju više od 1.200 kanala, 6 milijuna DTH (Direct-to-Home) pretplatnika i više od 60 milijuna TV korisnicima preko kablovskih stanica povezanih s HISPASAT-om. Osim ove ponude audio-vizualne usluge HISPASAT također uključuje kapacitet u Ka pojasu u Amazonas 3, Amazonas 5, H36W-1 i H30W-6 satelitima, što će omogućiti više od pola milijuna ljudi da se priključe digitalnom svijetu u nadolazeće godine.

 

Sama satelitska antena izgleda vrlo masivno, a zbog naših bura i vjetrtova bilo bi ju zanimljivo probati na našim terenima.

Više možete saznati na službenim stranicama  Global Invacom

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

ANGA COM 2024

 Već 475 Izlagača – Planovi Prostora i Lista Izlagača Online Andrija Jovićević ANGA COM, vodeća …