svibanj 22, 2018 12:04 pm
Početna / AV Multimedija / THX recenzira TV i audio proizvode

THX recenzira TV i audio proizvode

Autor: Darko Brlečić

THX Ltd. je pokrenuo vlastiti laboratorij za recenziranje TV i audio uređaja. Kako saznajemo tvrtka THX Ltd. je odlučila na sebi svojstven način pomoći kupcima prilikom odabira kod kupovine novog uređaja. THX Standard radi recenzije bazirane na znanstvenim mjerenjima pomoću „industrijskih standarda i vlastite metodologije testiranja“. Kompanija posjeduje bogato iskustvo u definiranju standarda za audio/video visoku vjernost reprodukcije( 35 godina), tako da tu ne bi trebalo biti nekih problema. Ovim potezom kompanija „ baca rukavicu u lice „ poznatim medijskim izdanjima širom svijeta.

Maksimalni rezultat koji proizvod može dobiti je 100 bodova. Ovisno o nedostacima, specifičnim greškama i samoj izvedbi umanjuje se ukupan zbroj. Metodologija testiranja/mjerenja uključuje: razinu crne, preciznost boja, bijelu točku, HDR performanse itd.

Na testnoj tablici se nalazi 10 modela televizora. Prvo mjesto zauzima Sony dok zadnje mjesto je zauzeo Samsung. Pogledom na tablicu se može zaključiti da THX ne uzima u obzir cjenovni rang. U svakom slučaju ovakav pristup testiranju će otvoriti neke nove horizonte.

Info: www.thxstandard.com

Komentari

comments

O Darko Brlečić

Pročitaj i ovo

Technics premium bežični zvučnik OTTAVA S SC-C50

  Technics je danas na High-end audio sajmu u Münchenu predstavio novi, premium bežični zvučnik …

Centar za postavke privatnosti

Zatvorite svoj račun?

Vaš će račun biti zatvoren i svi će se podaci trajno izbrisati i ne mogu se vratiti. Jesi li siguran?