18 lipnja, 2024 5:39 am

Terra LF003 LTE filter – TEST

Autor: Andrija Jovićević

Vrlo malo se priča u medijima oko LTE/4G signala koji sve više smeta televizijskom signalu. Zataškavanja HAKOMA o tome nas nimalo ne zanima. Mi Vam donosimo rješenja sa testovima LTE/4G filtera kako da si pomognete oko problema prijema zemaljskog TV signala i koji do mnoštvo modela na tržištu da odaberete kako ne bi imali prekide u prijemu istih.

Na današnjem testu dobili smo na test LTE/4G filter od tvrtke Terra pod oznakom LF003. Čim otvorite pakiranje možete vidjeti da je ovaj filter namijenjen za vanjsku montažu što bliže vašoj vanjskoj anteni što daje veliku prednost pri vanjskim instalacijama. Naravno da nam je drugi pogled bio koja je cijena ovog filtera jer po dosadašnjim iskustvima da ovakvi filteri sa kutijom za vanjsku montažu znaju biti papreno skuplji.

Priložena cijena od samo 145,00 Kn daje odmah upitnik njegovu efikasnost u otklanjanu 4G smetnji. Stoga brzo priključujemo kod kolege Miće Reškovića generator šuma koji za testiranje obavezno i dignemo na razinu preko 110, dB da bi baš kod ekstremnijih uvjeta jakih signala vidjeli što bolju efikasnost filtera.

Tek nakon prikaza na instrumentu bacamo oko na specifikacije da usporedimo dobiveni rezutat sa specifikacijama koje smo dobili na našem ekranu. U dokumentaciji možete vidjeti da kod 59 CH, kanala korisni TV signal prigušuje za cca 3dB. Ako imate u dolazu neki TV MUX na 59ch i na rubu vam je signal ovaj filter će Vam odrezati u prosjeku 3 dB. U drugoj situaciji kao u Zagrebačkoj regiji gdje nam je najbliži MUX na 57ch gubitak nam je 1-2 dB što nam daje zadovoljavaće rezultate za praktičnu prijmjenu ovog filtera.

Vanjsko kućište i kvaliteta izrade Terrinig proizvoda iz prijašnjih modela koje smo probali daju nam sigurnost u dugotrajnost ovog proizvoda. Također tu je i njegova efikasnost u kod rješavanja LTE/4G smetnje koja osim te smetnje rješava probleme i GSM smetnje.

Cijena ustupljenog modela Terra LF003 145,00 Kn

Ustupio:
GiriTech j.d.o.o.
Jaruščica 9A
10 000 Zagreb
www.sky-satshop.com


Vezani članci za istu tematiku:

Rješenje za smetnje LTE-a televizijskom signalu?

HAKOM umjesto da mjeri smetnje LTE-a, mjeri smetnje talijana

Antenska pojačalo AM 311L sa LTE filterom – TEST

Riješite se LTE smetnje sa LTE filterom u par koraka -TEST LTE filtera

LTE problem sa FTE filterom lako riješen -TEST

Ukupan dojam

Ukupan dojam - 91%

91%

Ocjena

Vanjsko kućište i kvaliteta izrade daju nam sigurnost u dugotrajnost ovog proizvoda. Također tu je i njegova efikasnost u kod rješavanja LTE/4G smetnje koja osim te smetnje rješava probleme i GSM smetnje. Naša preporuka kod kupnje,

User Rating: 5 ( 1 votes)

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

Top 4 Google TV trikova koje morate probati

Andrija Jovićević Google TV kruži već gotovo deset godina. Lansiran je kao Android TV 2014. …