29 svibnja, 2024 11:08 pm

Tele2 najavio najmoderniju 3G mrežu u Hrvatskoj i pokretanje 4G mreže u prvom kvartalu sljedeće godine

_DSC9964

Tele2 je danas najavio završetak potpune mrežne nadogradnje predviđene sredinom prosinca kojom će udvostručit 3G brzinu podataka i 3G pokrivenost, što će rezultirati najmodernijom 3G mrežom u Hrvatskoj. Nova Tele2 mreža pokrivat će 99 posto populacije glasovnom uslugom te 97 posto populacije 3G podatkovnom uslugom kao i 98 posto autocesta 3G podatkovnom uslugom. Sljedeća faza nadogradnje bit će pokretanje 4G mreže široke pokrivenosti u prvom kvartalu 2016. godine.

_DSC0051Do sredine prosinca 2015. godine, Tele2 će dovršiti punu nadogradnju mreže koja je trajala devet mjeseci, iako je prvotno planirano da će trajati do dvije godine. Ova izuzetno brza nadogradnja ostvarena je ulaganjem nekoliko stotina milijuna kuna, koristeći usluge više od 500 vanjskih suradnika i uz povećanje broja zaposlenih za 25 posto.

Kvaliteta 3G mreže važna je jer većina korisnika još uvijek koristi uređaje koji podržavaju 3G mrežu i njima želimo osigurati kvalitetno korisničko iskustvo kakvo i očekuju od kvalitetne 3G mreže. Fokus nam je osigurati kvalitetnu 3G pokrivenost te ćemo do sredine prosinca omogućiti glasovnu uslugu za 99 posto populacije, 3G podatkovnu uslugu za 97 posto populacije, dok će 3G podatkovnom uslugom biti pokriveno 98 posto autocesta u Hrvatskoj.

_DSC9997Nadalje, do kraja prvog kvartala 2016. godine, Tele2 planira predstaviti i 4G mrežu baziranu na vrhunskoj tehnologiji budućnosti s ciljem pružanja što bolje pokrivenosti za što veći broj korisnika u cijeloj Hrvatskoj. Korisnicima je važno da mreža ima široku pokrivenost od trenutka kad je pokrenuta. Tele2 4G mreža bit će osmišljena tako da korisnici gotovo svih 4G uređaja mogu dobiti potpuno 4G iskustvo.

_DSC9964S najboljim ljudima u kompaniji i jedinstvenom kulturom izazivača, nadogradili smo cijelu 3G mrežu i učinili je najmodernijom u Hrvatskoj u samo devet mjeseci“, izjavila je Malin Holmberg, izvršna potpredsjednica i direktorica tržišta Srednje Europe te predsjednica Uprave Tele2 Hrvatska i zaključila: „Naše sljedeće obećanje je pokretanje 4G mreže s nacionalnom pokrivenošću u prvom kvartalu 2016. godine koja će Tele2 i korisnicima u Hrvatskoj omogućiti sveobuhvatno i potpuno 4G iskustvo“.

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

Kineske tv kompanije vodeće u Rusiji

Kineski brend Haier istisnuo je korejski Samsung sa vodećeg mesta na ruskom TV tržištu. Po …