21 siječnja, 2021 5:58 am

Technics predstavlja integrirano pojačalo Grand Class SU-G700

Technics je danas predstavio novo integrirano stereo pojačalo Grand Class SU-G700 koje posjeduje JENO Engine (Jitter Elimination and Noise-shaping Optimisation), LAPC (Load Adaptive Phase Calibration) te se odlikuje i vrhunskim konceptom audio tehnologije koja je zaslužna za kristalnu reprodukciju zvuka.

JENO Engine (Jitter Elimination and Noise-shaping Optimisation)

Kako bi se postigao precizan prijenos velike količine audio informacija u sadržaju na zvučnike bez gubitaka, izlazni stupanj sekcija modela SU-G700 koristi se punom digitalnom amplifikacijom. To čini uz pomoć JENO Enginea koji je izrađen u skladu s radnim konceptom Technicsovih referentnih sustava.

Kako bi se riješio problem opadanja kvalitete zvuka do kojeg dolazi zbog mijenjanja faze digitalnog signala – čest problem kod standardnih digitalnih pojačala – SU-GZ00 opremljen je originalnim strujnim sklopovima koji eliminiraju treperenje faze signale u onim dijelovima zvučnog spektra koje ljudsko uho može čuti. Također, originalni i visoko precizni PWM konverzijski strujni sklop korišten je za konverziju PWM-a, što je također važan faktor u postizanju vrhunske kvalitete zvuka. Optimiziranjem aspekata kao što su brzina, stupanj i kvantizacija obrade neželjenih pojava pri pretvorbi digitalnog signala koje su proveli Technicsovi stručnjaci, količina informacija koju sadrže hi-res izvori zvuka pretvara se u PWM signale bez gubitka – čak i u širokom dinamičnom rasponu.

Ove tehnologije zaslužne su za prirodnu i detaljnu reprodukciju zvuka. Tako korisnici dobivaju mogućnost percipiranja najsitnijih detalja i nijansa u pjesmama.

LAPC (Load Adaptive Phase Calibration)

Impedancija zvučnika mijenja se sa svakom različitom frekvencijom čime zahtjeva od izlaznog pojačala da šalje snagu u zvučnike bez da na njega utječu karakteristike zvučnika. Međutim, standardna digitalna pojačala povezuju se sa zvučnicima preko niskopropusnog filtera u izlaznoj fazi zbog čega impedancija zvučnika još više utječe na njih.

Također, dok su amplitudna svojstva standardnih pojačala mogla biti poboljšana zbog negativne povratne veze, fazna svojstva nije bilo moguće unaprijediti. Kako bi se ovaj problem riješio, Technics je razvio optimizacijski algoritam koji optimizira pulsni odaziv pojačala putem digitalnog procesora, mjerenjem amplitudno-fazne karakteristike pojedine frekvencije kombinacije pojačala i na njega spojenih zvučnika. Ova nova tehnika omogućava usklađivanje frekvencijskih svojstva amplitude i faze. Druga pojačala dosad ovako nešto nisu mogla postići, kao što nisu mogla postići ni reprodukciju zvuka s bogatim prostornom rekreacijom.

 Napajanje

Kod standardnih (switch mode) prekidačkih napajanja, frekvencija prekidanja mijenja se kao reakcija na fluktuacije opterećenja fluktuacije kako bi kontrolirala pravovremeno uključivanje za stabilizaciju izlaznog naponaizlazne voltaže. Ove fluktuacije u frekvenciji prekidanja imaju negativan učinak na kvalitetu zvuka.

Novo napajanje pojačala SU-G700 smanjuje količinu šuma koja ima negativan učinak na kvalitetu zvuka tako što ispravlja frekvenciju prekidanja Osim toga, za kasniji korak u prekidačkom napajanju zadužen je linearni regulator kako bi stabilizirao izlazni napon voltažu. Linearni regulator koristi originalne, vrhunske elektrolitske kondenzatore.

Također, Technicsovo niskošumno napajanje smanjuje razinu šuma. Dijelovi čija je funkcija smanjenje šuma, poput kondenzatora, pažljivo su izabrani. Sve moguće mjere poduzete su kako bi se količina šuma spustila na najmanju moguću razinu i kako bi reprodukcija zvuka bila čista.

U integriranim pojačalima postoje različiti strujni sklopovi, primjerice za procesiranje mikro-signala ili oni koji zahtijevaju velike struje, kao što su izlazni strujni sklopovi i strujni sklopovi napajanja. SU-G700 odlikuje se trodijelnom konstrukcijom u kojoj se između blokova strujnih sklopova nalaze pregrade u skladu s razinom signala koja je procesirana. Ovakav raspored eliminira interferenciju između blokova strujnih sklopova čime se dobiva čisti i kvalitetan zvuk.

Također, čvrsto i otporno kućište koja je posljedica upravo ovakve trodijelne konstrukcije sprječava vibracije električnih dijelova i tako otklanja opadanja u kvaliteti zvuka.

Dvostruka šasija od metala visoke čvrstoće od čelika na unutarnjom i vanjskom kućištu kako bi se spriječile vibracije i šum koji narušavaju čistoću zvuka.

Kao potpora težim dijelovima i komponentama, i kako bi se postigla bolja stabilnost, unutarnje kućište izrađeno je od 1,2- milimetarske ploče. Donja ploha kućišta izrađena je od 2-milimetarskog ploče. Tako se poboljšao učinak u sprječavanju vibracija, a dobilo se i niže težište. Prednja ploha izrađena je od 7-milimetarskog aluminija i otporna je na učinke elektromagnetskog šuma.

Dva velika iglična metra ili pokazivača koja se nalaze na prednjoj plohi simbol su dinamičnosti glazbe. Potenciometar za glasnoću izrađen je od čistog aluminija i odlično leži u ruci.

 

Specifikacije

  • 140W + 140W (1kHz, T.H.D. 0.5%, 4Ω, 20kHz LPF)
  • 70W + 70W (1kHz, T.H.D. 0.5%, 8Ω, 20kHz LPF)
  • 430 x 148 x 428 mm (16-15/16 x 5-13/16 x  16-27/32 inch)
  • 12,3kg (Approx. 27.2lbs)
  • Digitalni koaksijalni ulaz x2 / Digitalni optički ulaz x2 / Analogni Line Pin ulaz x2 / USB-B ulaz / Gramofonski (MM) ulaz x1
  • Analogni predizlaz / Analogni Line Pin izlaz / Izlaz za slušalice
  • USB-B: PCM do 384kHz, 32bit / DSD 2,8MHz, 5,6MHz, 11,2MHz u asinkronom modu prijenosa.

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

ROTEL MICHI INTEGRIRANA POJAČALA

Piše: Darko Brlečić Nakon predstavljanja pretpojačala i izlaznih pojačala serije MICHI, u kompaniji su odlučili …