22 lipnja, 2024 4:32 am

Sony MDR-ZX i MDR-EX

MDR_ZX310AP_IMG_R-1200[1]

Sony MDR-ZX i MDR-EX

Superioran zvuk, komfor i stil: nove MDR-ZX i MDR-EX slušalice iz Sonyja savršen su par vašem pametnom telefonu i digitalnom glazbenom reproduktoru

  • MDR-ZX serija: slušalice elegantnog „headband“ stila reproduciraju snažan i kvalitetan zvuk neovisno o uređaju putem kojeg slušate glazbu
  • MDR-EX serija: „bubice“ pružaju bogatu audio kvalitetu te vrlo „udobno“ leže u vašem uhu, čak i tijekom višesatnog slušanja

Proljetni line-up Sonyjevih slušalica uključuje jedanaest novih MDR-ZX i MDR-EX modela – „krojenih“ na način da pružaju udobnost pri višesatnom preslušavanju vaših omiljenih melodija, istodobno donoseći dinamičan, snažan i jasan zvuk. Nekoliko modela dolaze uz ugrađeni mikrofon, omogućavajući vam dodatnu slobodu hands-free razgovora putem vaših smartphone uređaja.

MDR-ZX610AP_W_2[1]

MDR-ZX serija

Elegantne MDR-ZX750BN Bluetooth® bežične slušalice kombiniraju vrhunsku zvučnu izolaciju, funkciju potiskivanja buke te opcije praktičnog povezivanja, uz mogućnost bežičnog slušanja.

Lagane i udobne MDR-ZX750 slušalice bez ikakvih problema i naprezanja „streamaju“ digitalni zvuk s vašeg smartphonea, tableta ili PC-ja putem Bluetooth® povezivosti. A ako ste vlasnik Xperia™ smartphonea, tableta ili bilo kojeg drugog uređaja koji podržava NFC, povezivanje je još jednostavnije. Samo prislonite slušalice uz uređaj i povezanost će se uspostaviti istog trena.

Posebno prilagođeni „jastučići“ u slušalicama s 40milimetarskim driverima osiguravaju oštar zvuk, s puno detalja i vrlo širokim dinamičkim opsegom. Vaše je iskustvo još dodatno pojačano opcijom redukcije buke s obzirom da je 98% posto zvukova iz okoline u kojoj se trenutno nalazite – potpuno blokirano, eliminirajući mogućnost bilo kakvog ometanja. Ugrađena litij-ionska baterija osigurava vam 13 sati neprekidnog slušanja te ju je, kao i kod bilo kojeg mobilnog uređaja, moguće ponovno napuniti. Uz ugrađeni mikrofon, nećete imati nikakvih problema prebaciti se sa slušanja glazbe na telefonske razgovore, što će znatno olakšati vaš svakodnevni život u pokretu.

Dostojan nasljednik enormno popularnog modela MDR-ZX300, tanke i lagane MDR-ZX310 slušalice nadograđuju apsolutno svaku stavku koja je prethodnika učinila tako poznatim diljem svijeta. Ovo je idealan izbor za svakodnevno i jednostavno uživanje u omiljenim melodijama i vrhunskom zvuku, a tu je i vrlo praktičan dizajn koji omogućava da slušalice brzo i bez ikakvih poteškoća „složite“ u vašu torbu. Driveri 30mm sa snažnim magnetima oživljavaju zvukove bassa te srednjih i visokih tonova. Neovisno o tomu jeste li negdje vani ili se opuštate kod kuće, uživat ćete u balansiranom „soundstageu“ pogodnom za svaki glazbeni izričaj.

Još jedna atrakcija iz nove linije Sonyjevih slušalica je i model MDR-ZX610AP, koji dolazi u četiri različite boje. Opremljen moćnim 40mm neodimijumskim driverom, ove slušalice do vas će dovesti apsolutno svaku notu i to s nevjerojatnom jasnoćom. Ako ih kombinirate s vašim smartphoneom, besplatna Smart Key aplikacija – dostupna u Google Playu – pokreće funkciju ugrađenog mikrofona i upravljača te dodatno omogućava personaliziranje kontrola poziva i glazbenog playbacka na način koji vi to želite.

MDR-ZX750BN_B[1]

MDR-EX serija

Liniju slušalica „bubica“ predvodi MDR-EX650AP. Novi dizajn karakterizira 12mm EX driver koji je re-dizajniran za još udobnije i prikladnije uživanje u kvalitetnom zvuku.

Čvrst mjed korišten je za izradu kućišta te širi kanal zvuka. S obzirom da ga se inače koristi pri izradi truba, saxofona i ostalih limenih instrumenata, ova legura bakra i cinka inače je hvaljena od strane glazbenika zbog svoje gustoće, sjajnog izgleda te akustičkih performansi. Isto tako, s obzirom na činjenicu da je teži od aluminija, uklanja neželjene vibracije i rezonance osiguravajući čistu, jasnu i neprikosnovenu reprodukciju srednjih i visokih frekvencija. Kao i kod većine modela proljetne linije Sonyjevih slušalica, ugrađeni mikrofon omogućava hands-free telefonske razgovore putem vašeg smartphonea.

Modeli MDR-EX110 i EX15 predstavljaju cjenovno pristupačan korak naprijed u kvaliteti zvuka, a također su dostupni u „AP“ verzijama s mikrofonima koji pojednostavljaju telefonske razgovore.

Modeli MDR-ZX te MDR-EX serije dostupni su diljem Europe od travnja 2014.

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

Kenwood KR-W8000SCD

Kenwood, proizvođač poznat po pristupačnom HiFi-ju, na tržište donosi svoj novi all-in-one receiver KR-W8000SCD .Iskusniji …