20 listopada, 2021 8:52 am

Snimajte Full HD slike i vjerne boje u tami pomoću Canon kamere ME20F-SHN

Canon Europe je predstavio ME20F-SH – mrežnu kameru izvanrednih performansi namijenjenu snimanju u uvjetima slabog osvjetljenja. Kao sestrinski proizvod kameri ME20F-SH, model ME20F-SHN koji se sada može povezati s mrežom dodatno proširuje Canonovu ponudu svenamjenskih kamera za snimanje slika s vjernim bojama i u Full HD razlučivosti i u uvjetima slabog osvjetljenja. Kamera ME20F-SHN savršena je za važne primjene u području videonadzora jer je krase izvanredne performanse pri slabom svjetlu, mogućnost povezivanja s mrežom i videoanalitika – sve to ugrađena u lagano i kompaktno kućište.

Izvanredne performanse pri slabom osvjetljenju

Kao kod Canonove linije Cinema EOS, ova mrežna kamera na izborniku Custom Picture (Prilagođena slika) nudi Canon Log i Wide DR koji omogućuju širok dinamički raspon do 12 stupnjeva (800 %), a time i slike visoke kvalitete u cijelom rasponu osvijetljenosti. Izbornik Custom Picture nadograđen je funkcijom za oštru sliku koja u dobro osvijetljenim okruženjima omogućuje oštru sliku, a nisku razinu šuma pri slabom svjetlu. Te će značajke biti od neprocjenjive vrijednosti svim korisnicima koji žele jasnu i oštru sliku.

 Unaprijeđene mrežne mogućnosti za primjene u području nadzora

ME20F-SHN ima priključke Ethernet, 3G/HD-SDI i HDMI, pa odgovara raznim uređajima s različitim videoizlazima i razne korisničke primjene. Za lokalni nadzor ME20F-SHN ima priključke 3G/HD-SDI i HDMI, dok Ethernet priključak omogućuje daljinsko upravljanje postavkama kamere, nadzor i snimanje preko web-preglednika, mobilnih uređaja ili nekog drugog softvera za upravljanje videozapisima. Utor za microSD karticu podržava snimanje i reprodukciju izravno s microSD kartice. Za jeftiniji automatski nadzor (bez ljudske intervencije) tu je šest ugrađenih funkcija za analizu videozapisa, dok ulazno-izlazno sučelje za alarm omogućuje aktivaciju automatiziranog snimanja i izlaza na vanjske uređaje prepoznavanjem pokreta i ulaznih podataka alarma. Uz funkciju smanjenja količine podataka specifičnog za područje (Area-specific Data Size Reduction, ADSR) ME20F-SHN nudi korisnicima snimanje apsolutnih detalja u određenim područjima od posebne važnosti uz istovremeno smanjenje razlučivosti na drugim područjima slike radi smanjenja mrežnog opterećenja. Za laku integraciju s postojećim sustavima za videonadzor, ME20F-SHN podržava cijelu lepezu softvera za upravljanje videozapisima preko protokola Canon WebView i ONVIF.

Prilagodljiva montaža

Operateri mogu odabrati savršen objektiv za sve scenarije snimanja i prateću opremu, pazeći na detalje kao što su kut gledanja i razina svjetline. Uz EF nosač sa sustavom pričvršćivanja Cinema Lock, kamera ME20F-SHN kompatibilna je s cijelim nizom objektiva iz Canonove ponude, uključujući one za zumiranje, s fiksnom fokalnom duljinom te odabrane objektive Cine Servo radi što veće kontrole. Podrška za PoE+ omogućuje da se prijenos podataka preko Etherneta i napajanje električnom energijom odvijaju preko jednog LAN kabela, što pak olakšava jednostavnu i brzu montažu kamere. Kompaktno kućište i lagan dizajn vrlo su važni korisnicima koji trebaju fiksnu ili prijenosnu kameru.

Glavne značajke kamere ME20F-SHN:

  • oštar videozapis u boji s malo šuma čak i u uvjetima vrlo slabog osvjetljenja
  • daljinska konfiguracija i nadzor preko mreže
  • podržava cijeli niz primjena u području nadzora
  • izlazni Full HD videozapis u visokoj kvaliteti
  • prilagodljiva montaža

Komentari

comments

O Andrija Jovićević

Glavni i odgovorni za ovaj sajt. Radi s puno ljubavlji i entuzijazma

Pročitaj i ovo

T+A SERIES 200

  Analogna vanjština kombinirana s modernim digitalnim mogućnosti, a sve s njemačkim pedigreom, zvuči jako …